JYPin junalle ei löydy pysäyttäjää

Juuso Puustinen viimeisteli JYPin maaleista kaksi. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPin juna on vahvassa syysvireessä. Niin vahvassa, ettei sen vauhtia pystynyt pysäyttämään edes hallitseva mestari Tappara.

Hurrikaanipaidat myrskysivät kolmanteen peräkkäiseen voittonsa hakemalla Tampereelta 3–4-vierasvoiton.

Pelin alku tosin oli tamperelaismerkkinen, kun puolustaja Aleksi Salonen ampui kahdesti kiekon kasvattajaseuransa verkkoon. Toisessa erässä kamppailun kulku kuitenkin kääntyi, kun JYP tulitti kolme maalia alle neljässä minuutissa.

– Avauserä ei ollut sitä peliä mitä halutaan. Oli varmaan jännitystä joillakin pelaajilla, onhan vastassa kaksi kentällistä KHL-pelaajia, JYPin valmentaja Marko Virtanen sanoi.

Osumista kaksi viimeisteli Juuso Puustinen, joka pelaa todella väkevää syksyä. HIFK:sta JYPiin täksi kaudeksi siirtynyt Puustinen on tehnyt seitsemässä pelissä seitsemän maalia ja johtaa sarjan maalintekijätilastoa. Kun saldoon lisätään kaksi syöttöpistettä, Puustinen on koko pistepörssin kärki.

Toista erätaukoa vietettiin silti tasalukemissa, kun Otto Rauhala toi Tapparan tasoihin toisen erän viimeisellä sekunnilla. Pelikello pysähtyi tarkalleen aikaan 39.59,7.

Ilta oli kuitenkin JYPin. Voittomaalin iski kolmannessa erässä puolustaja Jaakko Jokinen, jolle osuma oli kauden toinen.

– JYP nosti karvausta toiseen erään ja sai otteen. Tämä on koko ajan kasvua. Peli on pienestä kiinni, totesi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

JYPin maalivahti Juho Olkinuora jäi välillä Jere Karjalaisen alle. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto
Juho Olkinuora pysäytti 29 laukausta ja torjui JYPille voiton. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto
Mikko Lehtosella oli tekemistä, kun piti kamppailla samaan aikaan Juha-Pekka Hytöstä ja Henri Kannista vastaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto