JYP on ilmoittautunut mestaruusjunaan – "Kärki ei ole enää kaukana"

Janne Tavi oli pelipäällä lauantain kierroksella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Koko syyskauden ajan liigasta on löytynyt oikeastaan vain yksi todellinen mestarisuosikki: Tappara. Moni joukkue löytää vireensä kuitenkin vasta keväämmällä, ja tällä hetkellä näyttääkin, ettei tamperelaisten savotasta tulekaan niin helppo kuin se on aiemmin näyttänyt.

Etenkin Jyväskylän JYP on alkanut nostaa päätään. Joukkue on ottanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi voittoa, joista peräti viisi on irronnut varsinaisella peliajalla. Ainut tappio tuli juurikin Tapparalle, mutta helpolla eivät kirvesrinnat tuolloin pisteitä napanneet.

JYP osoitti lauantain kierroksellakin, että pelaaminen on juuri nyt hauskaa, kun keskisuomalaiset vierailivat Vaasan Sportin luona. Ottelun ensimmäinen kymppi oli JYPiä parhaimmillaan, ja Sport joutui juosta hurrikaanin perässä vaihdosta toiseen. Sport sai ottelussa omat etsikkoaikansa JYPin sorruttua jäähyilyyn, mutta todellista hätää vierailijalla ei ollut.

Ottelu päättyi lopulta JYPin 5-2-voittoon. Vieraiden maestrona toimi ykkösen laituri Janne Tavi, joka nakutteli tehot 1+2. Monipuolinen hyökkääjä näkee, että JYP on vielä kaukana parhaastaan, vaikka voittoja tippuukin nyt liukuhihnalta.

– Pakkohan se on parantaa peliä, jos haluaa taistella mestaruudesta. Meidän täytyy pelata koko 60-minuuttinen hyvällä tasolla. Kun me pystymme siihen, niin me olemme timanttisia, Tavi vakuutti.

– Tänäänkin me sorruimme jäähyilyyn ja päästimme vastustajan peliin mukaan.

Jäähyily onkin se asia, johon JYPin täytyy kiinnittää huomiota. Erikoistilannepelaaminen nousee etenkin keväisin isoon arvoon, kun joukkueiden viisikkopelit ovat ottaneet isoja harppauksia sitten syksyn otteluiden.

– Esimerkiksi Tappara-ottelussa vältyimme jäähyilyltä, ja siihen pitää pyrkiä jatkossakin.

Vielä muutama viikko sitten JYPin peli näytti ajoittain sekavalta. Pisteitä tuli sieltä sun täältä, mutta todellinen punainen lanka puuttui pelistä.

– Se oli koko ajan liipaisemalla, että koska homma lähtee pyörii. Totta kai kun voittaa otteluita, niin se ruokkii henkistä puolta. Se on mielestäni suurin syy meidän suunnanmuutokseen, Tavi avasi.

– Oli hyvin tärkeää, että me jaksoimme uskoa parempaan ja pitää hyvää henkeä yllä.

Keskisuomalaisten onneksi JYPissä riitti uskoa, sillä tällä hetkellä ei kuulostaisi yhtään oudolta, jos keväällä finaalissa Suomen mestaruudesta taistelisivat JYP ja Tappara. Tappara on vieläkin selkeä ennakkosuosikki meneillään olevan kauden mestariksi, mutta ero muihin alkaa pikkuhiljaa kaventua.

– Viime Tappara-ottelu antoi meille hyvää tietoa. Pelillisesti miettien kärki ei ole meiltä enää kaukana, Vaasan lauantai-illan sankari linjasi.