JYP oli tehdä hommat hankalaksi - "Iso kiitos kokeneelle päälle" - katso video

JYPin ja KalPan kamppailu oli kaksijakoinen. Ottelun ensimmäisen puolikkaan kaukalossa riehui hurrikaani, sillä JYP onnistui viimeistelemään peräti viisi täysosumaa.

KalPa nousi hiljalleen peliin mukaan, mutta aivan viimeinen vaihde loppukiristä jäi uupumaan: JYP voitti lopulta 5-3.

- Ensimmäiset kuusi minuuttia olimme kyllä raa'asti telineissä. Siitä eteenpäin pystyimme erittäin kovalla prosentilla viimeistelemään, JYPin valmentaja Marko Virtanen luonnehti.

- 5-0-tilanne ei ollut oikeudenmukainen, ja sellaisesta tulee helposti väärinymmärrys. Tehtiin siitä tilanteesta vähän hankala.

JYP eteni viiden maalin johtoon jo ajassa 28.37. Kaikki osumat olivat lähteneet eri miesten lavoista, sillä Michel Miklik, Janne Tavi, Jerry Turkulainen, Ossi Louhivaara ja Antti Suomela ohittivat kukin vuorollaan KalPan maalivahdin.

Kolme ensimmäistä osumaa päästi verkkoonsa Eero Kilpeläinen, kaksi seuraavaa Denis Godla.

KalPan kirissä Matias Myttynen ja Jesse Mankinen maalasivat toisessa erässä, ja Tommi Jokinen osui kolmannen erän alkuun.

Sen jälkeen KalPa pääsi vielä yhteen videotarkistukseen, mutta kertaakaan kiekkoa ei hyväksytysti Juho Olkinuoran selän taakse saatu.

- On hankalaa, kun sä olet hienon alun jälkeen menettämässä jotain. Iso kiitos meidän kokeneelle päälle, joka pelasi voittavaa kiekkoa lopussa, Virtanen kiitteli.