JYP kukisti HIFK:n sarja-avauksessa

JYP - HIFK 4-2 (1-2, 3-0, 0-0)

1. erä:

Ensimmäiset kymmenen minuuttia pelattiin kovalla vauhdilla, mutta vailla tilastomerkintöjä. JYP oli hiukan parempi, mutta kumpikin joukkue näytti, etteivät aio peruutella tämän kauden sarjassa. Kun erän puoliväli oli ohitettu, niin molemmat näyttivät ylivoimansa vaarallisuuden. HIFK:n Teemu Eronen sai ensin jäähyn korkeasta mailasta. JYPin toinen ylivoimakenttä onnistui maalintekijänä Robert Rooba Mikko Kaltevan toimitettua kiekon maalille, jossa Antti Suomela pääsi vielä syöttämään Rooballe. JYP näytti jo pääsevän johdossa erätauolle, kun HIFK iski viimeisellä minuutilla kahdesti. Ensin asialla oli Eronen, joka sai mainion syötön Ville Varakkaalta, nousi syöksyyn ja ampui kiekon maaliin. Vain 16 sekuntia myöhemmin Juuso Puustinen sai selkään kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuuttia, eikä HIFK:n kakkoskentän ”kookoolaiset” tarvinneet kuin 11 sekuntia todella hienoon maaliin. Ryan O’Connor ja Jarkko Malinen syöttivät Juha-Pekka Haatajan vapaaksi ja tämä teki komean ylivoimamaalin. Kaksi jäähyä ja kaksi ylivoimamaalia. Tehot kauden alussa olivat hurjat.

2. erä:

HIFK aloitti toisen erän todella terävästi, mutta ei pystynyt maalitekoon. JYP se sijaan pystyi peräti kolme kertaa ja otti selvän komennon pelissä. Kaksi ensimäistä maalia meni kohtalaisen selvästi maalivahti Niklas Bäckströmin ”piikkiin”. Hänellä ei ollut vielä yhtään torjuntaa, kun oli jo kaksi kertaa saanut kaivaa kiekon verkosta selkänsä takaa. Ensin Rooba onnistui jo toisen kerran pelissä, ja sitten Suomela teki kaksi maalia. Näistä vain viimeisessä Bäckström oli voimaton, kun Suomela pääsi laukomaan HIFK:n puolustuksen keskeltä. HIFK käytti erän loppupuolella aikalisänsä, kun pelillisesti kohtalaisen tasainen erä päättyi sen pahaan tappioon. Nyt kumpikin joukkue sai alivoimaprosenttejaankin hiukan siedettävämmiksi, kun yhden jäähyn tappaminen onnistui kummaltakin.

3. erä:

HIFK teki erään melko odotetun maalivahtivaihdon, kun Atte Engren otti Bäckströmin paikan. Heti ensimmäisellä minuutilla hänellä oli jo onneakin, kun Jarkko Immosen laukaus osui tolppaan. HIFK:lla oli hyvä mahdollisuus, kun Tuomas Salmela sai jäähyn, mutta JYPin alivoimapeli onnistui mainiosti. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua HIFK otti maalivahdin pois, mutta ei kovasta painostuksesta huolimatta onnistunut tekemään kavennusmaalia.

Ratkaisu:

JYP hallitsi hienokseltaan peliä luoden hiukan enemmän tilanteita. Suurin selitys sen voitossa oli kuitenkin HIFK:n maalivahti Niklas Bäckströmin epävarma pelaaminen toisessa erässä. Kumpikin joukkue pelasi niin vakuuttavasti, että aika hyvät kaudet lienevät edessä. Molemmat joukkueet olivat liikkeellä hiukan vajaamiehisenä. JYPiltä puuttuivat hyökkääjät Ossi Louhivaara ja Miikka Lahti sekä puolustaja Nolan Yonkman. HIFK:n puolustuksesta puuttuivat Joe Finlay, Teemu Laakso, Oliwer Kaski ja Miro Heiskanen.