JYP iski sarjan tasoihin, KalPa-tähti lyttäsi tuomarit - "Kunpa kaikki kuulisivat mitä ne höpöttää"

KalPa-leirissä kismitti Hippoksen kiirastorstaissa paitsi 2-4 -tappio, myös tuomarilinja. Kultakypärä Jaakko Rissanen sai 1-1 -tasoituksensa jälkeen Jussi Olkinuoralta hanskaa naamaan ja nenänvarsi aukesi, mutta Olkinuoralle ei tuomittu rangaistusta.

- Tuomarit sanoivat, että maalivahdin maila osui minua naamaan, kun kaaduin siinä maalin jälkeen. Niillä pitäisi olla mikrofonit tuolla, että kaikki kuulisivat, mitä ne höpöttää. Jäähyn paikkahan se oli, Rissanen puhisi.

- No, ei tuo tilanne tietenkään tätä ottelua ratkaissut, mutta toivottavasti nuo (Mikko Kaukokari ja Anssi Salonen) eivät vihellä lauantaina. Ihan uskomatonta!, Rissanen jatkoi.

Sentteri oli molemmissa puheissaan ihan oikeassa ja ratkaisut tosiaan piilivät muualla kuin tuomaritoiminnassa. JYP pystyi rytmittämään ottelun mieleisekseen kamppailupeliksi ja pidettyä KalPan luisteluvoiman aisoissa.

- Kova paine tuli alussa ja se meni meiltä vähän roiskimiseksi. Se jäi vähän päälle, vaikka ei olisi pitänyt, Rissanen näki.

Ensimmäisen kerran tässä ottelusarjassa kumpikin joukkue teki samassa ottelussa maalin, mutta yksi trendi ei muuksi muuttunut. Avausmaalin tehnyt joukkue voitti ottelun. Tällä kertaa ensimmäisen iski Mikko Kuukka jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen.

Rannesuupaisu keskialueelta yllätti Eero Kilpeläisen.

- Kyllä se oli ihan vaan yritys saada kiekko syvään. Älä vaan kirjoita, että yritin tuota, Kuukka veisteli.

Oli miten oli, puolen kentän roiskaisu ei suinkaan ollut ainoa laatuaan kokeneen, mutta hyvin harvoin maaleja iskevän puolustajan uralla.

- Itse asiassa aika iso prosentti mun maaleista on ollut tuollaisia. Olisikohan ollut liigatasolla kolmas. Aina kannattaa ampua maali kohti, Kuukka tuumasi.

Seurakaveri jo Bluesin ajoilta, energisesti tänään sähissyt laitahyökkääjä Robert Rooba vahvisti asian.