JYP ei kestänyt luistelukilpailussa mukana - KalPa kiskoi kaniinin hatusta

Taas kerran KalPan ja JYPin välistä välieräottelua ohjasi kamppailun avausmaali. Näin on tapahtunut toistaiseksi jokaisessa viidessä ottelussa: avausmaalin tehnyt joukkue on voittanut kamppailun päästämättä vastustajaa lainkaan tulostaululle.
KalPa kuittasi viidennen välierän 2-0 Janne Keräsen ja Miikka Pitkäsen maaleilla ja sai sarjan katkolle Hippokselle kiirastorstaiksi.

Peliä ohjasi toki myös JYPin alkuminuuttien jäähysuma, mutta ennen muuta Keräsen maali. Se syntyi KalPalle yllättävän kuvion päätteeksi. Joonas Lyytinen latasi ylivoimatilanteessa 40 metrin pystyavauksen lämärillä ja Keränen karkasi hyökkäyssiniseltä läpiajoon, jonka päätteeksi hän nosti kiekon rystyltä rysään.

- Sanoin "Luodille" siinä, että pistää kunnon lämärisyötön ja sellaisenhan poika painoi, Keränen mehusteli.

- Meitä pidetään aina niin ennalta-arvattavana joukkueena, mutta näitä on yritetty muutaman kerran tällä kaudella. Tällä kertaa onnistui, Keränen kuvaili osumaa, jonka kaltaiset eivät ole ainakaan aiemmin Pekka Virran pelikirjaan kuuluneet.

Oli kyllä luokatonta tuomarityöskentelyä tänään.

Keräsen maalista lähti viimeistään päälle vauhtiralli, jota JYP ei saanut missään vaiheessa poikki. Se olisi ollut elinehto voitosta pelaamiselle, mutta luistelukilpailuksi meni.

– Puolet pelistä meni siihen, että ei päästy omaan rytmiin. Tiedetään, mistä se johtuu, mutta se puhutaan tuolla kopissa,

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

– Viimeiseen 30 minuuttiin olen suhteellisen tyytyväinen, hän lisäsi.

Illan päätuomareiden Kristian Vikmanin ja etenkin Timo Favorinin toimet kismittivät JYP-luotsia.

– No kun otitte tämän puheeksi, niin oli kyllä luokatonta tuomarityöskentelyä tänään, Virtanen revitteli medialle.

Ensimmäisen erän semikevyesti vihelletyn jäähysuman ohella Virtasta kismitti kaksi kolmannen erän tilannetta. Michel Miklik sai kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta tilanteessa, jossa hän otti Santeri Lukan taklauksen vastaan. KalPa-pakki Mikael Seppälä puolestaan peitti kiekon maalivahdin alueella. Kysymys kuuluu, peittikö käsillään.

– Miklikin taklaus: vastataklaus taklaukseen, ei missään tapauksessa jäähyn paikka. Sitten kahdella kädellä puolustaja peittää kiekkoa maalivahdin alueella. Sehän on rankkari!, Virtanen jyrisi.

Otteluvalvoja on nyt vähän eri mieltä.

Otteluvalvoja Juha Pajunen oli Virtasen arvioista täysin eri linjoilla.
– Otteluvalvoja on nyt vähän eri mieltä luokkattomuudesta. Miklik taklaa kädet korkealla, todella korkealla, Pajunen aloitti.
– Kiekon peittäminen on vähän nippanappa. Tietääkö pelaaja, missä kiekko on, kun hän pudottautuu sen päälle ja sulkeeko hän itse asiassa sitä käsillään, Pajunen kysyi.