Justin Hodgman tulistui viheltämättä jääneestä korkeasta mailasta – pyrki KalPan vaihtopenkille selvittämään asiaa

Lahdessa nähtiin tuskastuttavan rikkonainen toinen erä, jossa tuomittiin kahdeksan kaksiminuuttista.

Pelicansin ja KalPan välisessä toisessa erässä nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun tuomaristo jätti viheltämättä tilanteen, jossa Jussi Timosen maila osui Pelicansin Antti Erkinjunttia kasvoihin.

Tämän jälkeen lahtelaisten yritti ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja kävi selvittelemässä tilannetta KalPan vaihtoaitiossa. Timonen ja Hodgman kuittasivat tilanteesta lopulta kahden minuutin rangaistukset.

Toisessa erässä energia suuntautui isommalta osin muuhun kuin pelaamiseen. Monin paikoin joukkueet osoittivat isointa aktiivisuutta vihellysten jälkeen. Tuomaristo sai pelikatkoilla olla toistuvasti irrottelemassa toisilleen tulistuneita taistelupareja toisistaan.

Ei ihme, että erä tuntui kestävän ikuisuuden.

Jäähyjen pirstomassa erässä joukkueille vihellettiin runsaan kymmenen minuutin aikana yhteensä kahdeksan kaksiminuuttista. Sekä Pelicansin että KalPan osaksi tuli neljä kakkosta kummallekin.

Tuomariston syyksi rikkonaisuutta on turha sysätä. Pelaajien fokus vain karkaili toistuvasti epäoleellisuuksiin, ja pääosan esittäjillä tuntui olevan vaikeuksia ymmärtää, että oikeudenjako kuuluu raitapaidoille, ei pelaajille..

KalPan Eetu Luostarinen sai 2-minuuttisensa kylkeen 10 minuutin käytösrangaituksen osuttuaan taklauksellaan Pelicansin Ben Bloodia päähän.

KalPa johtaa vierasotteluaan kahden erän jälkeen 2–1. Avauserä päättyi 1–1. Ensin Pelicansin Kimi Koivisto vei lahtelaiset ylivoimalla 1–0-johtoon Iikka Kangasniemen ja Miska Siikosen syötöistä.

KalPan tasoitus oli Janne Keräsen käsialaa. Keränen upotti rangaistuslaukauksen Pelicans-vahti Karri Rämön taakse. Toisen erän KalPa-osumasta vastasi Jesse Mankinen. Syöttöpisteille pääsivät Jussi Timonen ja Keränen.

Pelicans tuli päätöserässä ylivoiman päätöshetkillä tasoihin, kun Iikka Kangasniemi ja Vili Sopanen syöttelivät tekopaikan Koivistolle. Etenkin Sopasen maalin kulmalta täysin vapaaseen paikkaan antama ykkössyöttö oli upea.

Pelicansin playoff-avausta seuraa Isku-areenalla 4743 katsojaa.

Juttua muokattu 20.56: lisätty Pelicansin tasoitusmaali.