Jukurit kyykyttää KalPaa kerta toisensa jälkeen

Pikkuveljen asema on urheilussa usein helppo, kun isoveli pelkää tappiota. Liekö siitä kyse, kun jääkiekkoliigan kakkonen KalPa kävi konttaamassa Kalevankankaalla Jukurien käsittelyssä jo kauden kolmannen kerran.

Jukurit on ottanut kotivoitoistaan puolet KalPasta, kun amerikkalainen laitahyökkääjä Zach Budish varmisti kotivoiton kauden kahdeksannella maalillaan jatkoajalla lukemin 3-2.

"Mikkelissä on kiva käydä, kesäisin..."

- Miika Roine syötti vielä minulle takaisin, vaikka kiekko pomppi aika lailla epätasaisella jäällä. Voittomaalin tekeminen oli upea tunne, Budish kommentoi.

Voittomaalista jaettiin toinenkin syöttöpiste, Miika Koivistolle, vaikka Budish ja Roine syöttelivät ylivoimahyökkäyksessä toisilleen.

- Jotkut joukkueet vain ovat yllättävän vaikeita vastustajia toisille. Muistelisin, että aikanani KalPassa meillä oli suuria vaikeuksia Ilvestä vastaan. HIFK:n taas voitimme aika usein, mietiskeli kuopiolaisseuraa kolmen kauden ajan ennen viime talven Lukko-kokeiluaan edustanut Koivisto.

Koivisto koulutti KalPaa kahdella syöttöpisteellä, joilla ex-lukkolaisen yhden kauden ennätyspisteet kirjoitetaan nyt lukemin 2+18. Hän on vain kahden tehopisteen päässä Jukurien pörssikärjestä, sentteri Henrik Koivistosta.

Jukurien laitahyökkääjä Janne Kumpulaisen peli päättyi toisessa erässä KalPan Juuso Riikolan peruutettua keskialueella Kumpulaisen päälle.

Viimeksi liigakaukalossa 25. lokakuuta Lahdessa torjunut Eero Kilpeläinen palasi KalPan kokoonpanoon, mutta aluksi vain luukkuvahdiksi.

- Maalivahtivalmentajamme (Kimmo Kapanen, myös seuran urheilujohtaja) päättää pelaavan maalivahdin. Kilpeläisellä ei kuitenkaan ollut ennen joulua tiukan peliohjelmamme takia mahdollisuutta vetää kunnon viisikkoharjoituksia, muistutti KalPa-luotsi Pekka Virta, joka ei sentään täysin vihaa Mikkeliä.

- Mikkelissä on kiva käydä, kesäisin...