Jukurit iski ensin ja väisti sitten luodit - "Elämän kevät jatkuu"

Jukurien aloitus HPK:ta vastaan oli suorastaan tyrmäävä. Kun pelikello näytti lukemaa 4.08, HPK:n maalivahti Emil Larmi oli jo siirtynyt vaihtopenkin puolelle ja kotijoukkue iskenyt kolme maalia.

Osumat syntyivät 48 sekunnin aikaikkunassa. Ensin viimeisteli Turo Asplund, sitten Zach Budish ja lopulta Topi Nättinen.

- Näihin peleihin tullaan aina vähän eri lähtökohdista. Laskimme, että meillä oli saumamme alussa. Meillä oli Porissa hyvä peli, saimme jalkaa oven rakoon. Pääsimme kurkkimaan hyvää peliä, Jukurien valmentaja Risto Dufva tiivisti.

- Se, että tehdään  kolme maalia alle minuutissa, niin siinä on aina jotain muutakin kuin taitoa mukana. Aurinko paistoi siinä kohdin.

Entinen jukuriluotsi, nykyään HPK:ta luotsaava Antti Pennanen oli pelin jälkeen tuohtunut alun tapahtumista.

- Anteeksiantamaton lähtö tuohon otteluun. Oli tiedossa, että vastustaja tulee vahvasti, kamppailee vahvasti ja on kova työilta edessä. Tylsää, että näistä asioista joutuu puhumaan vaikka ollaan kohta maaliskuussa, hän totesi.

Toisessa erässä asetelma kääntyi. HPK sai kavennuksen, kun Sakari Manninen viimeisteli kahden miehen ylivoimalla. 

Peliä pelattiin lähinnä Jukurien päädyssä, sillä mikkeliläisten maalivahti Sami Rajaniemi otti 15 koppia, kun HPK:n maalille avauserässä vaihdettu Antti Karjalainen selvisi kahdella torjunnalla..

- Toisessa erässä olimme ampumaradalla koko porukka - maalitauluina, emme päässeet ampumaan itse lainkaan. Väistelimme vain luoteja, Dufva näki.

Kolmannessa erässä Jukurit pelasi "tylyä johtoasemakiekkoa", kuten Pennanen asian ilmaisi. Kotijoukkue puolusti tiiviisti, eikä viisikoissa ollut vapaamatkustajia. Avauserän alun maalit antoivat Jukureille lopulta 3-1-voiton.

- Näin se menee. Elämän kevät jatkuu meidän osaltamme. Voittoja tulee, Dufva riemuitsi.