Jukurien yllätys kantoi 58 kierrosta

Onhan se vielä matemaattisesti mahdollista.

Jos Jukurit voittaa kolmen pisteen arvoisesti Lukon Raumalla ja Pelicansin Kalevankankaalla ja Ilves häviää kotonaan puhtaasti Lukolle ja Vaasassa Sportille, mikkeliläisen nousijaseuran kausi jatkuu pudotuspeleissä.

"Maalivahti Pekka Tuokkola ja epäonni estivät maalintekoyrityksemme."

Melkoinen ennätys on jo se, että vajaan 1,2 miljoonan euron budjetilla rakennettu Jukurit taisteli 58 ottelun ajan pudotuspeleihin päädystä.

Mikkeliläisten syksy oli yhtä huumaa. Voittoja tuli toistensa perään. Etelä-Savossa todistettiin keikkumista parhaimmillaan kärkinelikossa.

Kevät kulki niin, että laukaisutilastot olivat usein kuten tiistainakin: Jukurit-JYP 70-48, mutta lopputulos kuten tiistaina 1-3.

- Pelihän oli muuten yksi kauden parhaimmistamme, mutta maalivahti Pekka Tuokkola ja epäonni estivät maalintekoyrityksemme, kiteytti Jukurien pomo Risto Dufva.

Raumalla torstaina vain kolmen pisteen voitolla saa jatkaa haaveilua, Lukko tai Jukurit.

Jukurit ei löytänyt kevään tiukentuvien puolustusten seasta sillä tavalla uusia ratkaisijoita kuin esimerkiksi JYP tiistaina Kalevankankaalla. Jukurien Teemu Tallbergin johtomaalin jälkeen JYPin puolustaja Juha Uotila sooloili kentän läpi vanhanaikaiseen päättäen ensimmäisen liigamaalinsa yli kuuteen vuoteen. Voittomaalin survoi kauden kolmantena osumanaan nelosketjun laitahyökkääjä Robert Rooba.

- Emme pystyneet alussa vastaamaan, kun Jukureilla oli pelissä jokainen solu ja sielu. Toiseen erään olin kuitenkin jo tyytyväinen ja kolmashan oli selvästi voittavaa jääkiekkoilua, ynnäsi JYPin valmentaja Marko Virtanen.

Korjattu klo 1.01 Rauman torstain ottelun panoksellisuus molemmille.