Jukureille tärkeä voitto Topi Nättisen osumalla - katso video

Jukurit haki tärkeän voiton Kouvolasta, kun KooKoo kaatui maalein 3-1.

Kotijoukkue johti kamppailua avauserän jälkeen, mutta Olli Sipiläinen tasoitti ottelun toisessa erässä. Topi Nättinen viimeisteli voittomaalin lopulta reilut neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Voitto oli mikkeliläisille toinen peräkkäinen ja joukkue nousi nyt yhdeksännelle sijalle.

KooKoo on sijalla 13. Matkaa pudotuspelirajaan on neljä pistettä.

Syksyllä kaikki oli toisin. Jukurit vietti enemmän kuin kuherruskuukautta jääkiekkoliigassa ja viime kauden positiivinen yllättäjä KooKoo konttasi kellarissa.

Keskiviikkona 700. runkosarjaottelunsa liigatasolla pelannut Juha-Pekka Haataja laukoi KooKoon pikavauhdilla johtoon ja KooKoo tuntui kaasuttavan Jukurien ohi sarjataulukossa.

Kauden avausmaalinsa tehnyt Olli Sipiläinen, 39, ja JYPille korkoa kasvamassa Mikkelissä oleva Topi Nättinen, 22, olivat kuitenkin eri mieltä.

Sipiläinen nosti eteläsavolaiset 23. minuutin maalillaan tasoihin. Nättinen ei välittänyt viiden sentin ja viiden kilon alivoimastaan vaan väänsi KooKoon Oscar Eklundin pihdeissä maalinedustalla vieraiden voittomaalin 56. minuutilla.

Jukurit voitti 3-1. KooKoon peli hyytyi sentteri Josh Greenin avauserässä tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen. Puolustussuuntaan luistellut mutta hyökkäyssuuntaan katsellut Green törmäsi selän takana osuman välttämistä yrittäneeseen Jukurien Turo Asplundiin. Ilmeinen aivotärähdys olisi Greenille tiettävästi kauden toinen.

- Olemme hävinneet maalin pelejä kolmansissa erissä liikaa. Onneksi nyt nousimme voittoon. Kauteni on ollut vähän vaikea, mutta vielähän tässä on aikaa päästä vauhtiin, totesi nelosketjun duunarina ja alivoiman erikoismiehenä uransa luonut Sipiläinen.

- Voitto-osuman tekeminen tuollaisella tahtomaalilla lämmittää aina. Sain taisteltua mailani maalinedustalla vapaaksi puolustajalta. Maali rauhoitti mieltä, koska hukkasin toisessa erässä tuhannen tuopin paikan, Nättinen kertasi.

Nättinen nakutti viime kaudella JYPissä 28 liigaottelussa tehopisteet 6+8. JYP siirsi sopimuksensa optiovuotta kaudella eteenpäin ja päästi Nättisen vuodeksi Mikkeliin. Nyt 40 peliä Jukureissa ovat tuottaneet 8+12 tehopistettä.

Nättisen peliaikakeskiarvo ei ole noussut Jukureissa JYPin viime kauden lukemista kuin vajaalla minuutilla ottelua kohti. Jos viime kauden kokonaispeliaika kuitenkin oli 330 minuutin luokkaa, on muiden kolmen Nättisen veljeksen (Joonas, Jussi ja Julius) serkkupoika viilettänyt Jukureissa jo nyt liigajäällä yli 500 minuuttia.

- Olen mennyt eteenpäin kokonaisvaltaisesti oppimalla ymmärtämään, mitä pelaaminen SM-liigassa vaatii, Nättinen kiteytti.