Jukureille kirvelevä Savon herruus - "Ei paljon lohduta"

Kauden viides kohtaaminen KalPan ja Jukureiden välillä toi Savon herruuden mikkeliläisille, mutta kirvelevällä tavalla. KalPa nousi kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta voittomaalikisassa ohi lukemin 4-3.

Keskinäisiä kohtaamisia on takana viisi ja voitot kirjataan Jukureille 3-2. KalPa voi nousta voitoissa tasoihin, mutta pisteissä (10-5) Jukurit on tavoittamattomasti karussa. Se on kuitenkin laiha lohtu, kun liigatulokas olisi tarvinnut nimenomaan niitä sarjapisteitä. Samaan aikaan kun Jukurit poimi pisteen, pahin kilpailija Sport otti niitä sarjakärki Tapparalta kaksi ja on nyt jo neljän pisteen karkumatkalla kamppailussa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

- Onhan se ihan mukavaa olla Savon herra, mutta ei se tosiaan tässä kohtaa paljon lohduta, tuumasi Pohjois-Pohjanmaalla Oulaisissa syntynyt jukurivahti Sami Rajaniemi.

Rajaniemi kuului kaukalon ehdottomiin hahmoihin 33 torjunnallaan, joukossa liuta game savereita. Voittomaalikisan ainoan onnistujan Janne Keräsen bravuuri, rystynosto kovasta vauhdista yläkulmaan lienee ollut hyvin tiedossa, mutta Keränen tekee sen niin taidokkaasti, ettei veskarille pahemmin palaa jäänyt.

En tiedä, mikä siinä on.

Jukurit oli liigassa syyskauden komeetta, kun se saalisti ensimmäisen 27 kierroksen aikana hulppeat 43 pistettä. Viimeisimmät 21 ottelua ovat kartuttaneet kassaa vain 15 pinnalla. KalPa on kuitenkin sopinut Jukureille koko ajan erinomaisesti ja naapurilta on tarttunut matkaan keskimäärin kaksi pistettä per peli.

- En tiedä, mikä siinä on. On pelattu hyvin KalPaa vastaan. Jokaisessa pelissä on ollut hyvin yleisöä ja hyvä tunnelma, se on sytyttänyt. Mutta näin pitäisi pelata kaikkia muitakin vastaan, Rajaniemi sanoi.

Totta. Kaksi pistettä per peli -tahdilla Jukurit kamppailisi samoista sijoista KalPan kanssa.

Tuomarit miettivät sitten siinä mitä miettivät.

KalPa oli Niiralan montun lauantai-illan huumassa se, joka valtaosan ajasta löi tahtia ja hallitsi tapansa mukaan kiekollista peliä. Jukurit kuitenkin puolusti pätevästi, vastahyökkäsi terävästi ja oli tehokas ylivoimalla.
Kolmannen erän alussa hankitun 3-1 -johtoaseman karkaaminen erän edetessä kismitti jukuriluotsi Risto Dufvaa.

- Me oltiin tehty kaksi ylivoimamalia toisessa erässä ja tuomarit miettivät sitten siinä mitä miettivät, RD tuhahti, ihan turhaan tosin.

On totta, että Tommi Jokisen 2-3 ja Joonas Lyytisen 3-3 olivat ylivoimamaaleja, mutta ansaittuja sellaisia. Ja niiden vastapainoksi KalPalta hylättiin 3-3 -tasoitus jo ennen Lyytisen osumaa hieman kyseenalaisin perustein, kun puolustaja Samuli Piipponen tuuppasi Jokisen Rajaniemen niskaan. Toinen päätuomari Petri Lindqvist näki kuitenkin kyseessä olleen maalivahdin häirinnän.

Jukurit jahtaa playoff-unelmaansa seuraavan kerran keskiviikkona isännöimällä jo viiden ottelun tappioputkeen ajautunutta HIFK:ta, KalPa puolestaan on huilivuorossa.