Juhamatti Aaltonen teki kaksi HIFK:n kaataessa taas Kärpät

Juhamatti Aaltonen teki kaksi maalia Kärppiä vastaan. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK ja Juhamatti Aaltonen näyttävät olevan lian kovia vastuksia Kärpille tällä kaudella. HIFK oti jo neljännen voiton oululaisista 4-1 -numeroin ja Aaltonen teki kaksi komeaa maalia. Nyt hänen saldonsa Kärppiä vastaan on jo 4+4.

Kärpät meni ensimmäisessä erässä johtoon HIFK:n jäähyn viimeisellä sekunnilla, kun Ilkka Mikkola teki komeasti kauden ensimmäisen maalinsa. Mutta toisessa erässä alkoi Aaltosen show. Ensin hän löi kovan laukauksen, jonka Jussi Rynnäs torjui ulos ja Saku Salmela löi kiekon sisään. Sitten vielä toisessa erässä hän teki hienolla hidastetulla maalin. Hän odotti Kärppien puolustajan torjunnan menevän ohi ja laukoi yläkulmaan.

Peli ratkesi kolmannessa erässä, kun HIFK:n pitkän painostuksen jälkeen muilla oli vaihdon paikka. Aaltonen jatkoi pelaamista, sai kiekon ja laukoi jälleen yläkulmaan.

- Pitkän pyörityksen jälkeen on aina hyvä paikka iskeä, kun muut ovat menossa vaihtoon. Kärppiä vastaan on aina mukava pelata. Heillä on kova joukkue, Aaltonen sanoi.

Voitto oli HIFK:lle jo kolmas peräkäin ja toisessa peräkkäisessä kotiottelussa joukkue pystyi tekemään neljä maalia.

- Pelimme alkaa muutenkin olla parempaa. Vielä se ei ole valmista, mutta sen eteen tehdään koko ajan töitä. Olemme puolustaneet hyvin koko kauden ajan, mutta nyt hyökkäyskin alkaa toimia. Olemme pelanneet viisikkona yhä paremmin. Kukaan ei enää karvaa ”omiin nimiin”, vaan kaikki liikkuvat yhdessä.

Aaltonen pelasi nyt jälleen Roope Hintzin ja Juuso Puustisen kanssa.

- Kovin pitkään emme ole pelanneet yhdessä, mutta nyt on alkanut toimia. On aina hyvä, kun tietää, missä muut liikkuvat, hän jatkoi.

Kärpät yritti vielä lopussa HIFK:n jäähyn aikana ottamalla maalivahdin pois, mutta Corey Elkins karvasi hyvin ja sai lyötyä kiekon tyhjiin.

HIFK:n valmentaja Antti Törmänen oli pelin jälkeen tietysti tyytyväinen.

- Kärpät tuli hyvin peliin, mutta pääsimme pian juonesta kiinni. Toinen erä oli kauden parasta peliä meiltä ja muutenkin vahva voitto, hän sanoi.

HIFK joutui aloittamaan kolmannen erän vajaalla, kun erotuomari Anssi Salonen antoi pelaajan huutelusta joukkuerangaistuksen. Hän oli jo aiemmin antanut Salmelalle käytösrangaistuksen, eikä HIFK:n pelaaja malttanut olla huutamatta siihen suuntaan ”onko noussut päähän”.

Kärppien valmentaja Kai Suikkanen oli tietysti pettynyt.

- Ensimmäiset 15 minuuttia olimme hyvin pelissä, mutta sen jälkeen emme olleet edes lähellä voittoa. Aaltonen näyttää tietävän, miten kärppä tapetaan, hän sanoi.

HIFK:n ero muuten vahvassa nousussa oleviin Kärppiin on nyt 10 pistettä. Mutta kausi on vielä pitkä.

- Perjantaina olemme Jyväskylässä. JYP on vahvassa vedossa. Toivottavasti hyvä kautemme jatkuu, Aaltonen totesi.