Juha Järvenpää maaginen KooKoon maalissa

HPK-KooKoo 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Ratkaisu: Joskus jääkiekko voi olla tilanteisiin nähden epäoikeudenmukaista. HPK hallitsi peliä, mutta KooKoo otti tärkeät pisteet. Joukkueen maalivahti Juha Järvenpää teki lähinnä ihmeitä erikoisesti kolmannessa erässä.

Lähtökohta: HPK oli aloittanut vaisusti ja oli vasta kahdestoista Liigassa. KooKoo oli yhdeksäs, mutta eroa joukkueiden välillä oli vain kaksi pistettä. KooKoo oli kuitenkin pelannut yhden ottelun vähemmän. Suuri ero joukkueiden välillä on ollut ylivoimapelissä. KooKoo oli ennen lauantai pelejä peräti Liigan ykkönen, kun prosentti oli 23.68. Sen sijaan HPK:n prosentti oli vain 12.20, joka oli Liigan toiseksi huonoin. Alivoimassa HPK sen sijaan oli prosentilla 91.23 Liigan kolmas, mutta huonosti ei ollut KooKookaan pelannut alivoimaansa, sillä se oli kuudes (86.84). Viiden ottelun kuntopuntari ei imarrellut kumpaakaan, sillä HPK oli viimeisenä ja KooKoo toiseksi viimeisenä.

1 erä: HPK:lta ei puuttunut yhtään ratkaisevaa pelaajaa, mutta KooKoon sairaslistalla on paras maalintekijä Eero Savilahti. Erä oli hyvin tasainen, kun torjunnatkin menivät kohtalaisen tasan: HPK:n Antti Karjalainen 8 ja KooKoon Juha Järvenpää 6. KooKoo ei onnistunut ylivoimapelissään. Kun HPK sai oman mahdollisuutensa, niin se tärveltyi omaan jäähyn.

2 erä: Heti erän alussa KooKoo siirtyi johtoon, kun Tomi Leivo onnistui toisen kerran kauden aikana. Jake Newton sai syöttöpisteen. Mutta lopulta toimi myös HPK:n ylivoima. Siim Liivik sai jäähyn koukkaamisesta ja Teemu Turunen pääsi tekemään täysosuman Oula Palven syötöstä. Erä oli muuten hyvin tasainen.

3 erä: Erän alussa KooKoo siirtyi jälleen johtoon, kun Toni Kähkönen teki kauden kolmannen maalinsa. Maali ei vastannut erän tapahtumia, sillä HPK oli painostanut sitä. Tämä oli KooKoon ensimmäinen tilanne koko erässä. Maalivahti Juha Järvenpää torjui erässä peräti 16 kertaa, kun Karjalaiselle tuli torjuntoja vain kaksi. Koko ottelussa Karjalaisella oli niitä 17, kun Järvenpää torjui 30 kertaa. HPK oli jo ottanut maalivahdin pois, ja oli lähellä tasoitusta, mutta väärä vaihto pilasi mahdollisuuden. Kentällä oli peräti seitsemän pelaajaa.