Jormakalle hattutemppu, Jokereille jo kahdeksas voitto putkeen

Jokerit venytti KHL-voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun Spartak Moskova kaatui Helsingissä maalein 5–1. Ottelun hahmo oli tehot 3+1 iskenyt Pekka Jormakka.

Jokerit aloitti tehokkaasti ja iski heti avauskymppiin kaksi osumaa. Ensin Tommi Huhtala ohjasi John Normanin syötöstä 1–0, ja pari minuuttia myöhemmin Pekka Jormakka lirutti Brian O’Neillin tarjoilusta Jokerit kahden maalin karkumatkalle.

Spartak pelasi aktiivisesti ja sai luotua useita pitkiä hyökkäyksiä, jotka jäivät kuitenkin usein jokeripäädyn kulmiin. Jokerit ratkaisi ottelun toisessa erässä ylivoimalla, kun Jormakka oli maalin edessä oikeaan aikaan ja laukoi Eeli Tolvasen laukauksesta pompanneen irtokiekon verkkoon. Tyylipuhtaan hattutemppunsa Jormakka viimeisteli aivan toisen erän lopulla suoran hyökkäyksen päätteeksi.

– Ei ole tuollaista Tolvasen laukausta, niin täytyy tehdä enemmänkin tuollaisia työmiehen maaleja, Jormakka myhäili.

Kolmannessa erässä Tolvanen latasi taululle jo 5–0-lukemat Matt Gilroyn ja Jormakan syöttämänä. Upeat 34 kertaa torjuneen Ryan Zapolskin nollapeli rikkoutui vasta kolmannen erän lopulla, kun Viktor Komarov ohjasi maalin edestä loppulukemat ylivoimalla.

– Nyt on kyllä erittäin hyvä meininki, Jormakka vakavoitui kuvatessaan joukkueensa nykyvirettä ja henkeä.

Hattutemppu oli Jormakan KHL-uran toinen. Edellisen Jormakka laukoi viime tammikuussa Jugra Hanti-Mansijskin verkkoon. Jormakka on tehnyt tällä kaudella yhteensä neljä maalia.

Jormakka oli sivussa kokoonpanosta maanantain Vitjaz-ottelusta ja korvasi perjantain Spartak-pelissä Tolvasen ja O'Neillin ketjussa tuolloin pelanneen Jesse Joensuun, joka puolestaan katseli perjantain ottelua katsomosta.

– Kyllä siinä katsomossa ehtii miettiä, mitä pitää tehdä paremmin. Kaikki eivät vaan mahdu pelaamaan. Pitää ottaa virtaa siitä, että kun uusi äijä tulee sisään, tietää, että hän tulee hyvin mukaan, Jormakka kuvaili joukkueen kovaa kilpailutilannetta.

Maanantain Vitjaz-ottelussa hattutempun laukonut Tolvanen kehui Jormakan otteluun tuomaa lisäenergiaa.

– "Jore" tuli meidän ketjuun levänneillä jaloilla. Annettiin pojalle kiekkoa, ja hän näytti, mikä on miehiään, Jormakkaa yhdeksän vuotta Tolvanen sanaili. 

Myös Tolvanen osui perjantaina tolppien välliin. Vasta 18-vuotias lupaus laukoi jo kauden kahdeksannen osumansa ja merkkautti syöttöpisteen Jormakan toiseen osumaan. Tolvanen johtaa Jokereiden sisäistä pistepörssiä tehoin 8+6=14.

Jokerit on KHL:n läntisen konferenssin kolmantena 29 pisteellä ja jatkaa kotiotteluitaan jo sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu samassa konferenssissa kahdeksantena majaileva Severstal Tšerepovets.