Joonas Nättinen ratkaisi Helsingissä, mutta lopulta se meni hukkaan

HIFK ja JYP tarjoilivat yleisölle vauhdikkaan kamppailun. Helsinkiläiset siirtyivät ottelun puolivälissä johtoon, mutta JYP kiri kahdella pikamaalilla ohi. Tomi Tuomisto toi päätöserässä kuitenkin kotijoukkueen tasoihin ja paremmuus ratkaistiin voittomaalikilpailussa. JYP kuittasi lopulta kaksi pistettä, kun Joonas Nättinen ratkaisi kamppailun. HIFK:n sijoituksena oli runkosarjan yhdeksäs ja joukkue kohtaa Kärpät pudotuspelien avauskierroksella. JYP kohtaa vastaavasti HPK:n puolivälierissä.

Joonas Nättinen JYPin viidentenä laukoja toi 3-2-voiton HIFK:sta, mutta silloin ei vielä tiedetty maalin merkitystä. Vasta myöhemmin selvisi, että maalilla ei sittenkään ollut merkitystä. Kun KalPa sai kaksi pistettä Raumalla, niin JYP pysyi neljäntenä.

HIFK:lle ottelun tuloksella sen sijaan ei ollut mitään merkitystä. Joukkue oli varmasti yhdeksäs. Ainoa merkitys sille oli Mikkelin ottelun lopputulos. Kun tuo peli päättyi Pelicansin voittoon, niin HIFK:lla on edessään matka Ouluun.

Kärpät oli sen todennäköinen vastustaja koko ajan. Kun Kärpät ei pelannut lainkaan viimeisenä pelipäivänä, niin HIFK vastasi siihen lepuuttamalla kentällisen verran pelaajia. Poissa olivat mm. molemmat kärkikeskushyökkääjät Roope Hintz ja Corey Elkins sekä pisteykkönen Juhamatti Aaltonen. Tämä näkyi tietysti kokoonpanoissa, kun ykköskentän keskellä oli Tomi Tuomisto.

Kakkosessa Kai Kantola oli joutunut hänelle outoon paikkaan, kun oli sentteri. Laidoilla olivat Jasse Ikonen ja Henri Tamminen. Mutta oudosta paikasta huolimatta Kantola teki kymmenennessä ottelussaan ensimmäisen HIFK-maalinsa, kun ronkki maalin kulmalta kiekon sisään. Riemu oli sen mukainen. Mitä ilmeisimmin selässä ei enää ollut mikään tavallinen apina vaan iso gorilla.

Kovin kauaa HIFK ei johdossa ollut. Vain runsaat viisi minuuttia myöhemmin JYP sai ensimmäisen maalinsa, kun Ossi Louhivaaran laukaus pomppasi onnekkaasti sisään HIFK:n puolustajan Joe Finleyn jalasta.

Mutta onnesta ei enää ollut kysymys, kun Jani Tuppurainen vei komealla laukauksella JYPin johtoon vain 29 sekuntia myöhemmin. Ratkaisevan syötön antoi Joonas Nättinen.

JYPin voitto näytti pitkään jo varmalta, mutta sitten ottelun ensimmäinen ja ainoa jäähy vihellettiin, kun lähes 50 minuuttia oli pelattu. Michel Miklik ehti olla vain 12 sekuntia aitiossa, kun Tuomisto tasoitti pelin.

Jatkoajalla JYP oli jo lähempänä voittoa, mutta Anssi Löfmanin laukaus osui ylärimaan ja Louhivaara ei saanut tyhjästä paikasta sissään

Voittomaalikilpailussa Oliwer Kaski onnistui HIFK:n ensimmäisenä laukoja, mutta Janne Tavi tasoitti JYPin toisena. Lopulta Nättinen sitten ratkaisi pelin.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kielsi joukkueensa olleen hälläväliä-tyylillä liikkeellä.

- Niin emme olleet liikkeellä, mutta on selvää, että osalla pelaajista oli jo pudotuspelit mielessä. Emme myöskään miettineet niin voittomaalikilpailussa. Kaski on hyvä, ei maalivahdilla ollut mitään asiaa (toinen laukaus tolppaan). Joe (Finley) on ollut hyvä harjoituksissa.

HIFK lähtee huomenna Ouluun.

- Lähdemme luottavaisin mielin. Meidän pahimmat aikamme ovat takana. Nyt saimme jopa sellaisen ylellisyyden, että saatoimme peluuttaa sellaisia, jotka saavat muuten vähän jääaikaa. Meillä on hyvä saldo Kärppiä vastaan, mutta heillä on erittäin hyvä joukkue, jolla on loistava maalivahti ja laatua joukkueessa, hän sanoi.

- Runosarjan sijoitus on huonompi kuin odotimme. Loukkaantumiset olivat koko kauden ajan suurin kysymyksemme. Ylivoima ei toiminut, eikä alivoima koskaan ollut sillä tasoilla, jolla halusimme. Niin pistemäärä ei ole se, mitä toivoimme, hän jatkoi.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen ei voinut kuin harmitella KalPan nousua pisteille. Mutta hän löysi myös nopeasti lohdutuksen.

- Tärkeintä on kotietu, sen jälkeen ei voi vaikuttaa muuhun kuin omaan pelaamiseen.