John Albert häikäisi debyytissään

Päävalmentaja myönsi sen suoraan.

– Kyllä minua pelotti etukäteen, kuinka valmis John Albert oli tähän otteluun. Olihan taustalla sentään viiden viikon kuntoutus, Kai Suikkanen taustoitti.

Huoli oli varmasti aiheellinen, mutta lopputulos ylitti odotukset, kuinka nopeasti Mikko Lehtosen ja Toni Kähkösen välissä debytoinut Albert pääsi kuvioihin mukaan.

– Toki tiesin, että hän on pelimies, mutta sen lisäksi, että hän on kiekon kanssa hyvä, hän oli uhrautuva, hyvä aloituksissa ja alivoimalla, Suikkanen suitsutti.

Amerikkalaissentterin liike oli sähäkkä. Hyvällä syyllä voi väittää, että hänestä tulee olemaan kokonaisvaltaisella pelaamisella Kärpille todella paljon iloa.

– Ei tämä mikään täydellinen peli ollut, mutta hyvä startti. Positiivisinta on tietenkin se, että voitimme, Albert kommentoi.

Kärppien 5–3-voitto saksalaisesta Krefeldistä tarkoittaa sitä, että joukkue saa aloittaa pudotuspeleissä vieraskaukalossa ja tuoda ratkaisevan ottelun kotiyleisön eteen. Ensimmäisen kierroksen ottelupäivät ovat 4. ja 11. lokakuuta.

"Kun tähän pakettiin saadaan Kajaanista vielä mukaan Miska Humaloja, sentteriosasto näyttää todella hyvältä."

– Kyllä tässä pitää olla tyytyväinen. Pelasimme itsemme jatkoon neljällä voitolla, Suikkanen iloitsi pääsystä 32 parhaan joukkoon.

Ennen lauantain voittoa Kärpät nujersi vieraissa Vitkovicen 4–2 ja Krefeldin 2–0 sekä kotona Vitkovicen Mikko Niemelän jatkoaikamaalilla 1–0. Pisteitä kertyi 11 eli yhtä vaille maksimi. Vastustaja arvotaan maanantaina.

Jos Kärppien palapeli ennen ensi perjantaina alkavaa kotimaista Liigaan ajatellen oli yli viikon päivät sekaisin, Krefeld-ottelu antoi leiriin huojentavia vastauksia. Sentteripeli on todella hyvin kuosissa. Vanhanaikaisella 5–2-täysosuman ujuttaneen Albertin lisäksi kaukalossa tuikkivat kirkkaasti Niklas Olausson (1+0) ja Mikael Ruohomaa (1+1).

– Kun tähän pakettiin saadaan Kajaanista vielä mukaan Miska Humaloja, sentteriosasto näyttää todella hyvältä, Suikkanen iloitsi.

Päävalmentaja Kai Suikkasta jäi mietityttämään nelosketjun miinusvoittoinen suoritus.

Eniten päävalmentajan pääkoppaan jätti mietittävää nelosketjun Jari Sailio – Aku Kestilä – Antti Kalapudas peli.

– Edellisessä ottelussa neloselle tuli miinus kaksi, ja nyt miinus kolme, Suikkanen pani merkille.

"Tappio tiesi Krefeldille sitä, että sen taival CHL:ssä päättyi tähän. Kärppien lisäksi pudotuspeleihin E-lohkosta selviytyi ostravalainen Vitkovice."

Kärpät ratkaisi ottelun kolmannen erän alussa, jossa kotijoukkue teki runsaan kolmen minuutin aikana kolme maalia. Ne eivät olleet mitä tahansa maaleja, vaan täysosumia, jotka rakentuivat jääkiekon oppikirjan mukaisella yhteispelillä.

Tuloksekkain kärppähyökkääjä oli Saku Mäenalanen (1+2). Yhteispeli Ruohomaan ja Ville Leskisen (0+2) kanssa alkaa sujua. Kärppien tolppien välissä torjuntavuorossa oli Sami Aittokallio.

Tappio tiesi Krefeldille sitä, että sen taival CHL:ssä päättyi tähän. Kärppien lisäksi pudotuspeleihin E-lohkosta selviytyi ostravalainen Vitkovice.

Krefeldissä pelasi liigakatsojille kaksi entuudestaan tuttua ilmestystä. Amerikkalaispuolustaja Kyle Klubertanz edusti TPS:ää kaudella 2008–2009 ja HIFK:ta 2012–2013.

Bosnialaissyntyinen ruotsalaishyökkääjä Dragan Umicevic puolestaan pukeutui Ässien patapaitaan 2012–2014, mutta pelasi pelasi kevään 2013 Tapparassa. Umicevicin epäonneksi mestaruuden voitti tuolloin juuri Ässät.

Kärppien maalit:

12.10. Mikael Ruohomaa (Saku Mäenalanen, Shaun Heshka) 1–1. Ruohomaa ampui kiekon maaliin B-pisteen kaarelta suoraan Mäenalasen syötöstä.

25.20 Niklas Olausson (Mika Pyörälä, Ilkka Mikkola) 2–1. Pyörälä vapautti 30 metrin syötöllä Olaussonin läpiajoon. Olaussonin harhautus oli jäätävä.

41.00 Jani Hakanpää (Ville Leskinen, Mäenalanen) 3–2. Puolustaja Hakanpää tuki hyökkäystä ja laukaisi Leskisen antaman poikittaissyötön maaliin.

42.21. Mäenalanen (Ruohomaa, Leskinen) 4–2. Mäenalasen laukaus kaarelta upposi ylänurkkaan.

44.37. John Albert (Mikko Lehtonen, Aleksi Mäkelä) 5–2. Amerikkalaissentteri kiersi vanhanaikaisen ja ujutti kiekon takanurkkaan.