Jättiyllätys! Nuoret Leijonat jäi Tanskan jalkoihin

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-turnaus on mennyt tähän asti totaalisesti penkin alle. Tshekki-tappion jälkeen nähtiin todellinen pohjanoteeraus, kun Suomen lohkon heittopussiksi tituleerattu Tanska kaatoi Nuoret Leijonat maalein 3-2.

Tanska oli koko ottelun alakynnessä, mutta Suomen surkea viimeistely maksoi tällä kertaa kovaa hintaa. Tanskalle merkittiin koko ottelussa vain kymmenen laukausta, kun Suomen lukema oli 36.

Suomi sai otteluun katastrofaalisen alun, kun Tanska pääsi ensimmäiselle erätauolle 2-0-johdossa William Boysen ja David Madsenin maaleilla. Tanska loi erässä kaksi maalintekopaikkaa ja iski molemmista kiekon rysään passittaen Suomen maalivahdin Veini Vehviläisen vaihtoon. Suomen maalille astui toisessa erässä Karolus Kaarlehto.

Kaarlehdonkaan urakasta ei tullut helppo, kun mies joutui olemaan toisen erän ensimmäisen kympin käytännössä työttömänä. Nuoret Leijonat paransi peliään huomattavasti, mutta pyöritys päättyi Juuso Välimäen ottamaan kaksiminuuttiseen ottelun puolivälissä.

Kovasta yrityksestä huolimatta Suomi joutui poistumaan toisellekin erätauolle tappioasemassa, ja tällä kertaa Tanskan etumatka oli kolmen maalin mittainen: juuttien Joachim Blichfeld iski Tanskan illan kolmannen osuman ajassa 35:53.

Kolmas erä alkoi jälleen suomalaisdominoinnilla, ja Nuorten Leijonien kova yritys toi viimeinkin palkinnon, kun Urho Vaakanainen pääsi iskemään Suomen avausosuman neljän minuutin pelin jälkeen.

Vaakanaisen maali ei tuonut kuitenkaan tarvittavaa muutosta, ja takaa-ajo tyssäsi vähäksi aikaa Kasper Björkqvistin hyökkäyspään jäähyyn.

Tanska esitti erinomaista taistelua puolustuspäässä, mutta Suomi onnistui kuin onnistuikin tulemaan maalin päähän, kun kolmatta erää oli jäljellä neljä minuuttia ja 30 sekuntia. Esiin nousi Suomen neloskentän laitahyökkääjä Björkqvist, joka iski rannelaukauksellaan tilanteeksi 3-2.

Lopun rynnistys ei kuitenkaan enää riittänyt, ja Tanska korjasi täyden pistepotin Suomen kustannuksella.

Suomi kohtaa lohkovaiheessa vielä Ruotsin ja Sveitsin. Tanska-tappion myötä Suomea uhkaa jopa tippuminen karsintasarjaan.