Jasse Ikonen toipui taklauksesta ja vei HIFK:n jatkoon - katso video

Paha sai palkkansa, oli Jasse Ikosenkin kommentti pelin jälkeen. Hän sai Jari Sailion kovan taklauksen päähänsä, mutta jatkoi peliä ja teki jatkoajalla 4-3-maalin, joka vei HIFK:n eteenpäin.

- Saimme hyvän syöksyn. Tuomisto ampui ja kiekko tuli maalivahdin suojuksista minulle. Aika tyhjään pääsin ampumaan. Tähän asti urani makein maali, mutta toivottavasti niitä tulee vielä lisää, hän jatkoi.

Pelin viimeinen erä ja sitten jatkoaika olivat todella ihmeellisiä Ikoselle. Ensin Sailio taklasi häntä päähän, sitten hän otti jäähyn, joka pilasi HIFK:n ylivoiman ja jatkoajalla teki siten voittomaalin.

Hyvää HIFK:n kannaltaan oli se, ettei Ikonen loukkaantunut taklauksessa.

- Tilanne tuli nopeasti, mutta pystyi pelaamaan niska jäykkänä. Kun se ei retkahtanut, niin mitään ei sattunut, hän jatkoi.

Poski oli hiukan turvonnut, mutta muuten ei mitään jälkiä jäänyt.

HIFK jäi nyt odottamaan vastustajaa. Se on joko Tappara tai TPS. Se on tähän asti kuulunut sarjan alisuorittajiin, mutta nyt on tilaisuus paikata tuota mainetta. Kärpät on myös noita alisuorittajia, mutta pelasi hienon pelin.

- Vaikeamman kautta taas mentiin. Kärpät sai hyvän vireen kolmanteen erään. Se on hyvän joukkueen merkki, kehui HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen vastustajaa.

Ottelu olikin todella vauhdikas, vaihteleva ja dramaattinen. Jos oli HIFK:lla onnea ensimmäisessä ottelussa, niin Kärpillä oli sitä toisen ottelun alussa. HIFK painosti ajoittain paljonkin, mutta ei saanut tulosta. Kärpät sen sijaan pelasi oikein perusvieraskiekkoa peruutellen ja pelaten varmasti jokaisen paikan.

Onnea sillä oli avausmaalissa kosolti, kun Ivan Svarnyn ampuma kiekko putosi sopivasti Miska Humalojan mailaan. Yksin maalin eteen jätetty Humaloja ei erehtynyt paikasta, vaan nosti komeasti yli Kevin Lankisen. Tämä on hänen toinen maalinsa tässä sarjassa.

Toisaalta HIFK saa syyttää myös itseään. Se sai kaksi ylivoimapaikkaa, mutta molemmilla kerroilla ylivoima alkoi Jarkko Malisen kentällisellä. Kun Juhamatti Aaltonen on kentällä, niin ylivoimapeli on hidasta. Ensimmäisellä kerralla kentällinen pelasi vain minuutin ja Roope Hintz olikin toisella minuutilla lähellä tehdä ottelun avausmaalin. Mutta toisessa ylivoimassa Malisen kentällinen pelasi lähes koko kakkosen ilman tulosta.

Torjunnat kuvaavat hyvin erän luonnetta. Lankisella oli vain kolme, kun Jussi Rynnäs sai peräti 15 torjuntaa.

Kun tarpeeksi monta kertaa ampuu, niin joku menee sisään. Näin voisi kuvata Daniel Grillforsin tekemää tasoitusmaalia. Kyse ei ollut mistään maalipaikasta, vaan hän ampui kovaa siniviivalta. Mutta kun lähes kaikki pelaajat liikkuivat ohi, niin jostain kiekko löysi tiensä sisään.

Puolustuksellisesti peliin lähtenyt Kärpät pystyi hyvin muuttamaan peliään ja muuten erän pelattiin päästä päähän. Juhamatti Aaltonen sai hyvän paikan tehdä HIFK:lle johtomaali, kun hänet kaadettiin läpiajossa. Mutta Rynnäs piti hyvin mailan jäässä ja torjui tuomitun rangaistuslaukauksen.

Aivan erän lopussa Mika Pyörälän ykköskenttä puolusti kuitenkin huonosti Corey Elkinsin ketjua vastaan. Jenkkihyökkääjä pyöri ensin näyttävästi ja sai sitten kiekon maalin eteen, jossa tähän peliin otettu Tomi Tuomisto pääsi nostamaan isännät johtoon.

Kolmannessa erässä tapahtuikin sitten paljon. Ensin John Albert tasoitti pelin Lankisen ulos torjumasta kiekosta, mutta vain runsas minuutti ehti kulua, kun Juuso Puustinen vei maalin edestä HIFK:n uudestaan johtoon vaikka Kärppien puolustajat olivat aivan vieressä.

Eniten puhetta herätti kuitenkin Sailion päähän kohdistunut taklaus, johon ottelun erotuomarit eivät reagoineet. Oikea tuomio olisi ollut ulosajo ja HIFK:n viiden minuutin ylivoima. Sailio korosti vielä taklaustaan selkeällä hypyllä, joten ei ihme, että niin HIFK kuin yleisö protestoivat tilannetta.

Erikoisinta tilanteessa oli se, että Sailio syötti Kärppien tasoitusmaalin aivan pelin lopussa. Maali oli komea, mutta HIFK saa itse ihmetellä loppuaan. Se tuntui pelaavan pelko puserossa. Pelaajat eivät saaneet omaa peliä käyntiin, vaan heittäytyivät epätoivoisesti kiekon eteen. Hyvin ”apinan raivon”päälle saanut Kärpät ansaitsi tasoituksen, jonka teki jälleen Humaloja.

Jatkoajalla HIFK:lla oli vielä ylivoimapeli Kärppien puolustaja Shaun Heskan menetettyä ensin kiekon ja jouduttua sitten kamppaamaan. Mutta Malisen kentällisen hidas pelaaminen sotki taas hyvän tilanteen. Täytyy ihmetellä sitä, ettei HIFK reagoi noihin paikkojen menettämisiin millään tavalla.