Järkäle jatkaa SaiPassa – myös nuorille jatkosopimuksia

 

Brett Carson jatkaa SaiPan takalinjoilla myös ensi kaudella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

SaiPa ja yli satakiloinen puolustajakolossi Brett Carson, 31, ovat allekirjoittaneet yhden kauden jatkosopimuksen.

Carson on pelannut urallaan 90 NHL-ottelua ja sattumalta myös SM-liigaotteluja on ansioluettelossa sama määrä, tasan 90. Tällä kaudella Carson kärsi loukkaantumisista ja esiintyi tositoimissa vain 30 kamppailussa. Viime kaudella pelejä kertyi runkosarjassa täydet 60.

Kookas kanadalainen on tehopisteiden valossa tehnyt enemmän kuin tarkkaa työtä: tällä kaudella pelimäärän puolittuessa puolittui myös pistemäärä. Viime kaudella Carson kokosi 16 (5+11) pistettä, tänä vuonna tehopisteitä kertyi 8 (3+5). Plusmiinus-tilastossa näkyyy koko joukkueen vaisu kausi, 2015–16 sesongin +18 vaihtui –7:ään.

– Valitettava loukkaantuminen tällä kaudella, mutta nyt mies on päässyt jo tovin kuntouttamaan itseänsä kohti ensi kautta. Hän on meille iso pelillinen johtaja jäällä ja myös muutenkin erittäin tärkeä osa joukkuetta, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa sanoo.

SaiPa on käyttänyt puolustaja Santeri Koposen sopimuksessa olleen option ensi kaudesta. Vain ensimmäisen Liiga-ottelunsa 17-vuotiaana pelanneen puolustaja Kasperi Torikan sopimus ulottuu kevääseen 2019 asti. Isokokoinen maalivahti Niclas Westerholm kirjoitti sopimuksen kevääseen 2018 asti.

SaiPa ei käyttänyt William Mäkisen, eikä Kristian Afanasjevin sopimuksessa olleita optioita. Meksikossa syntynyt venäläispelaaja Afanasjev  ehti hyökätä lappeenrantalaisjoukkueessa kahdeksassa ottelussa, joissa jäi ilman tehomerkintöjä.