Janne Keränen iski kahdesti Äijänsuolla

Janne Keränen viimeisteli kaksi maalia Pelicansin verkkoon. Kuva: Esa Urhonen

Pelicans hyökkäsi Lukon kimppuun vahvasti ja sai Raumalta mukaansa yhden sarjapisteen. Lukon sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Janne Keränen.

Lukko-Pelicans 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

1. erä: Pelicans joutui kunnolla ahdinkoon, kun Arttu Heikkisen maila osui Valentin Claireaux’n kasvoihin. Lukon ranskalaishyökkääjä ylitti vauhdilla keskialuetta, koska Aleksi Rekosen kaksiminuuttinen oli umpeutumassa ja raumalaisjoukkueen ylivoima-aika loppumassa. Maila teki haavan Claireaux’n kasvoihin, joten Heikkiselle tuomittiin pelirangaistus korkeasta mailasta.

Pelicans pelasi erittäin hyvää alivoimaa ison rangaistuksen aikana, mutta kolmannen peräkkäisen starttinsa saanut maalivahti Joona Voutilainen on silti suurin syy siihen, että lahtelaisten maali säästyi takaiskuitta.

Voutilaiselle kirjattiin erässä kahdeksan, Lukon veskarille Kaapo Kähköselle yhdeksän torjuntaa. Molempien suoritukseen mahtui etenkin hyviä patjatorjuntoja.

Erän ainoan maalin iski Lukko, kun viimeinen minuutti kävi jo. Janne Keränen teki laajan kaarroksen Pelicansin puolustusalueella ja päätti lenkkinsä lopulta napakkaan rannelaukaukseen puolustajan jaloista. Kiekko painui myös Voutilaisen selän taakse.

Pelicans menetti avauserässä puolet senttereistään. Heikkinen ajettiin ulos, ja Antti Tyrväinen jätti pelin kesken. Kaksikon täyttämää aukkoa hyppäsi paikkaamaan Vadim Pereskokov, joka pääsi ensimmäistä kertaa liigapelissä jäälle.

2. erä: Pelicans sai toisessa erässä kenttätapahtumia haltuunsa, ja Kähkönen Lukon maalilla joutui venymään torjuntaan 12 kertaa, kun vastaavasti Voutilainen toisella maalilla selvisi kolmella kopilla.

Kertaalleen kiekko ei Kähkösen torjuntaan pysähtynyt. Pelicans kuittasi tasoituksen, kun erää oli jäljellä viitisen minuuttia. Lahtelaiset pääsivät ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Borna Rendulic upotti napakalla rannelaukauksella pelivälineen maaliin.

3. erä: Pelicans pystyi puristamaan Lukon entistä ahtaammalle. Raumalaisilla oli vaikeuksia avata omaa peliään, ja lahtelaiset kykenivät haastamaan kotijoukkueen puolustuksen.

Maalivahti Kaapo Kähkönen oli sinikeltaisten tuki ja turva. Hän pysäytti esimerkiksi Joel Mustosen avopaikan ja Aleksi Rekosen läpiajon. Kimi Koivistolle aukeni tyhjä maali, kun Kähkönen hukkasi kiekon torjuntansa jälkeen näkökentästään, mutta hyökkääjän laukaus painui ohi tyhjästä ylänurkasta.

Lukon suuri mahdollisuus aukesi vajaat kolme minuuttia ennen summeria, kun Atte Mäkinen vapautui rangaistusaitiosta läpiajoon. Puolustajan laukaus kuitenkin sujahti hieman takanurkan ohitse.

Torjuntamäärät puhuivat samaa kieltä kuin toisessa erässä: Kähkönen 14, Voutilainen 3.

Jatkoaika: Lukko joutui aloittamaan jatkoajan alivoimalla, koska ruotsalaispuolustaja Johan Motin istui vielä rangaistusaitiossa. Kauden teeman mukaisesti Lukko kesti alivoimansa, kuten se on tehnyt koko kauden. Raumalaisten alivoimaputki on kasvanut kauden alusta jo 53 minuutin ja 10 sekunnin mittaiseksi.

Lukko sai oman ylivoimamahdollisuutensa, kun Joonas Alanne otti kaksiminuuttisen. Raumalaiset myös etsikkoaikansa hyödynsivät. Osuma oli samalla osoitus Lukon pelaajien kiekonliikuttelukyvyistä. Keränen sai ampua vapaasti kiekon verkkoon, kun Janne Niskala ja Arttu Ilomäki olivat ensin syötöillään rakentaneet tilanteet.

Kommentti: Kaapo Kähkönen, Lukko: ” Aika hieno maali. Siinä sahattiin vastustajan kolmio katki ja auki. Kuti vielä ihan yläriman alle – se täytyy laittaa sinne. Maalintekijän maali.