Jämsäläinen kärpännylkijä nylki jälleen - "Joskus se mene näin"

Peruspakiksi profiloinut Jaakko Jokinen ei ole nyt 32 ottelun mittaisella liigaurallaan kovin paljon tehopisteillä mässäillyt, mutta melkoinen "kärpännylkijä" 24-vuotiaasta Jokisesta on kehkeytynyt.

Toissa kaudella Jokinen kohtasi Kärpät viisi kertaa ja iski viimeisellä yrittämällä uransa ensimmäisen liigamaalin. Aiemmin kaudella plakkariin kertyi yksi syöttöpiste. Viime kaudella pohjoinen peto jäi kohtaamatta, kun Jokinen pelasi loukkaantumisten vuoksi vain seitsemän liigaottelua.

Mutta tiistaina Jämsän mies valmisti jälleen kärpännahkaviitan. Hän laukoi JYPin 2-2 -tasoituksen ja alusti viivakudillaan Antti Suomelan 4-3 -voittomaalin. Jokisen uran 2+6 tehopisteestä peräti 2+2 on syntynyt Kärppiä vastaan.

- Joskus se menee näin. Mestisaikoina Kiekko-Vantaa taisi olla mulle sellainen vastustaja, jota vastaan tuli tehtyä enemmän pisteitä, Jokinen muisteli.

Millään tavalla helppo ei iltapuhde JYPille ollut. Kärpät johti 2-0 jo vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen ja kipaisi vielä 3-2 -johtoon kolmannen erän aluksi. Vahva prässi ja nopeat pelin käännöt olivat myrkkyä JYPille.

- Tiedettiin, Kärpät pelaa ihan eri tavalla kuin viime kaudella ja tulee lujaa päälle. Silti se vähän yllätti meidät, Jokinen myönsi.

- Kaikki eivät olleet täysin valmiina siihen, kuinka nopeasti Kärpät peliä kääntää. Aika paljon tuli virheitä pitkin iltaa. Tyytyväinen ei voi olla, vaikka voitettiinkin, Jokinen tukisti.

JYP on ollut jokaisessa tämän kauden liigaottelussaan ainakin maalin tappioasemassa, mutta voittanut ne kaikki.

- Niinhän se on joku viisas sanonut, että ei sillä ole väliä, kuka siinä matkalla johtaa, vaan sillä, kuka lopussa johtaa, Jokinen myhäili.