Ilves voitokas Vaasassa - katso video

Ilveksen joukkueen roolitus alkaa hahmottua. Liigakauteen valmistavia harjoituspelejä on jäljellä vielä kaksi. Ensi viikolla tamperelaisjoukkue kohtaa kahdesti Ässät. Kuva: JP Mikola

Etelä-Pohjanmaa on tasaista maastoa, mutta kotimatka Vaasasta sujuu aina kuin alamäkeä keveästi lasketellen, jos Kuparisaaressa onnistuu voittamaan. Rakennusvaiheessa oleva Ilves pönkitti itseluottamustaan voittamalla Sportin vieraissa 5–2.

Vaasan-vierailun perusteella Ilveksellä on alkavalla kaudella maalintekoon pystyvä sentteriosasto. Sportia vastaan neljästä keskushyökkääjästä viimeistelyssä onnistuivat Tapio Laakso, Sami Sandell ja nelosen keskelle istutettu Matias Sointu.

Avauserä oli kovatempoinen, mutta maaliton. Laakso teki Ilveksen avausmaalin toisessa erässä ylivoimalla olemalla terävänä Teemu Aallon laukauksesta syntyneen irtokiekon perässä. Toisen erän toinen maali oli Markus Jokisen käsialaa. 

– Jokinen oli vahva, myös Markku Flinck pelasi tosi hyvän pelin. Ilveksen maalivahtivalmentaja–joukkueenjohtaja Markus Korhonen kehui. 

Korhonen oli tyytyväinen koko joukkueen esitykseen. Peliaikaa lohkesi neljän hyökkäysketjun lisäksi neljälle pakkiparille.

– Kyllä me hyvin pelasimme. Omiin silmiini pelin kuva oli se, että meillä oli enemmän myös maalipaikkoja.

– Ja se täytyy sanoa, että Teemu Aalto ja Arto Laatikainen tuovat puolustuspäähän varmaa pelaamista. Aallon laukaus on melkoinen, ja vedon jälkitilanteista tuli  hyviä irtokiekkoja ja monta hyvää tekopaikkaa. Se tietysti oli odotettua, mutta pääsin vasta nyt näkemään sen läheltä, elokuussa nuorisomaajoukkueen matkassa ollut Korhonen kehui.

Sportilla torjuntavuorossa oli Lukosta tullut Rasmus Rinne, jolle kirjattiin 31 torjuntaa. Töitä riitti etenkin kahdessa ensimmäisessä, kuten torjuntalukemat 15+10+7 osoittavat. Ilveksen Antti Lehtosen nolla särkyi vasta ajassa 51.29, kun Sami Blomqvist laukoi ensimmäisen illan kahdesta osumastaan.

– Maalivahti Lehtonen pitää ehdottomasti mainita. Vaikka meillä oli paremmat maalipaikat, hän joutui tekemään voiton eteen tosissaan hommia, Korhonen kiitteli 29 (8+8+13) kertaa torjunutta suojattiaan

Illan toisen maalinsa eli 2–4-kavennuksen Blomqvist teki 24 sekuntia ennen loppua Rinteen katsellessa peliä jo vaihtoaitiosta.

Ilves iski vielä aivan loppuhetkillä viidennen maalinsa ylivoimalla, kun Markus Kankaanperä sai kakkosen väkivaltaisuudesta. Jyri Niemi laukoi 2–5 Eemeli Suomen esityöstä.

Ilveksen osalta treenipelikausi on kahta peliä vaille valmis. Tupsukorvat kohtaavat ensi viikolla kahdesti Porin Ässät. Tiistaina joukkueet mittelevät voimiaan Hakametsässä. Torstaina on Karri Kiven vuoro palata ensi kertaa jonkun muun kuin Ässien päävalmentajana Isomäkeen.

Sportilla on ennen liiga-avausta enää yksi harjoitusottelu kalenterissa. Kenraaliharjoituksessa ensi tiistaina vastassa on Kärpät Oulussa.