Ilves pudotti Lukon kyydistään - katso video

Lukko avasi tärkeän kotipelinsä Ilvestä vastaan vahvasti, kun Toni Koivisto ja Heikki Liedes naulasivat puolentoista minuutin välein kiekon verkkoon.

Sen jälkeen ote kääntyi kuitenkin vieraille. Ilves otti pelin haltuunsa ja tyylitteli 3-5-voittoon. Tamperelaisten maalit viimeistelivät Jerry D'Amigo (1+2), Michael Keränen (1+1), Aleksi Mustonen (1+1), Teemu Rautiainen (1+1) ja Teemu Aalto.

- Se oli just niin tunteikas ja tiukka, kuin ennen peliä suunniteltiinkin, Ilveksen valmentaja Karri Kivi totesi.

- Oli makeeta, että Tampereelta oli tuollainen porukka lähtenyt messiin. Se antoi selvästi virtaa meidän porukallemme.

Tapio Laakso harmitteli pelinjälkeishaastatteluissa, että Ilveksen pelaajat eivät päässeet pelin jälkeen enää kiittämään kannattajiaan. Hän toivoi, että kiitokset menisivät perille median kautta. Kuva: Esa Urhonen

Ilves hallitsi myös katsomoa, sillä noin 350 tamperelaisten kannattajaa kannusti raivoisasti omiaan.

Ilveksen pelaajat olisivat halunneet palata jäälle vielä ilman pelipaitojaan, mutta koppikäytävän ovella he huomasivat, että kaukalossa tapahtui taas. Heti liigapelin jälkeen areenan valtasivat Lukon ja JYPin naiset, joilla oli ohjelmassaan SM-karsintamatsi.

Voitto oli Ilvekselle tärkeä, sillä se repäisi Lukkoon jo yhdeksän pisteen eron taistelussa kymmenennestä sijasta. Raumalaisilla on tosin peli vähemmän pelattuna.

Joukkueiden väliin mahtuu Jukurit, joka on kolme pistettä Ilveksestä.

Kivi ei ostanut paikallisradioon haastattelua tehneen toimittajan näkemystä, että Ilves varmisti pudotuspelipaikkansa.

- Just joo, hän naurahti.

- Ei kai mun tohon tarvitse mitään sanoa.

- Me mennään nyt ihan peli kerrallaan. Tämä ei kuitenkaan ole ihan eka kevät, kun mä olen näissä karkeloissa mukana. Meillä on kolme peliä. Ainut, mitä ajatellaan, on mitä niistä peleistä saadaan.

Lukon tilanne taas on varsin hankala. Matemaattiset mahdollisuudet toki ovat yhä olemassa.

- Luotamme omaan tekemiseemme. Ei tässä kohtaa voi ruveta enää isoja muutoksia tekemään, Lukon valmentaja Kari Heikkilä totesi.