Ilves huudatti Hakametsää

Hannu Toivosella ja Tapio Laaksolla on ollut keskiviikkonakin syytä hymyyn. Laakso iski päätöserän alkajaisiksi illan toisen osumansa. Kuva; JP MikolaJos maalit ovat jääkiekko-ottelun suola, Hakametsässä käydään sangen maukasta kamppailua. Ilves ja KooKoo ovat takoneet runsaassa kahdessa erässä jo kuusi maalia. Kotijoukkue johtaa päätöserän alussa jo 4–2 Tapio Laakson illan toisella osumalla. Ennen päätösperiodia lukemat olivat isännille 3–2.

Ilveksen kovavireinenkultakypärä Teemu Rautiainen iski 3–2-johtomaalin 38 sekuntia ennen toista erätaukoa. Rautiainen nappasi kiekon hyökkäysalueen vasemmassa kulmassa, toimitti kiekon oppikirjan mukaisesti maalille, mistä kiekko kimpoili KooKoo-vahti Samu Perhosen taakse. Maalista täydennettiin jälkikäteen syöttöpisteet Sami Sandellille ja Aleksi Mustoselle.

– Kiekko taisi kimmota kahdenkin pelaajan luistimesta maaliin, siinä oli tuuria, Rautiainen sanoi.

Toisen erän alkajaisiksi Ilveksen Tapio Laakso iski ylivoimalla tasoituksen kahden Teemun eli Rautiaisen ja Aallon esityöstä. Runsaat puolitoista minuuttia myöhemmin Ilves siirtyi vähäväkisen yleisönsä iloksi  2–1-johtoon, kun Miiko Hintz iski liigauransa toisen osuman Olli Vainion pohjustuksesta.

– Ketään yksittäistä pelaajaa en nosta esiin, mutta kyllä Miiko Hintz on kehittynyt paljon siitä mitä hänet ensi kerran näin huhtikuussa. Tuntuu, ettei hän pelaa yhtään huonoa vaihtoa, sanoi Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Vielä ensimmäiselle erätauolle oli menty KooKoon johdossa Jarkko Immosen viimeisteltyä kouvolalaisten avausmaalin Jarkko Malisen syötöstä. Toisen erän KooKoo-osuja oli Jan-Mikael Juutilainen, joka toi vieraat tasoihin ajassa 28.36 Oscar Eklundin ja Toni Hyvärisen syötöistä.

Ilveksen avausosumasta iso ansio kuuluu myös parjatulle Mitch Wahlille. Amerikkalaishyökkääjä pelasti heittäytymällä kiekon omilleeen ylivoimalla ja varmisti pakkopelin jatkumisen. Wahl on kaarellut alkukauden 0+0 tehoilla kaarrellut, eikä tehotili auennut kahdessa ensimmäisessä erässä vieläkään. Allsvenskanin Oskarshamnissa viime kaudella syntyneet 27 osumaa antavat ymmärtää, että maalintekopotentiaalia löytyy, mutta kaukalossa sitä ei vielä ole nähty.

Vähän ennen toisen erän puoliväliä tarkkasilmäisimmät ehtivät jo huolestua, kun Tapio Laakso siirtyi Sami Sandellin tilalle Rautiaisen ja Mustosen väliin. Sandellin tapauksessa kyse ei näyttänyt olleen mistään vakavasta, sillä hieman vaivalloisen näköisesti edellisvaihdossa penkille luistellut Sandell jatkoi hyvävireisenä kamppailua yhden väliin jääneen vaihdon jälkeen.

Keskiviikkoillan kamppailussa on tarjolla tuiki tärkeää täydennystä kummankin joukkueen pistepottiin. Sekä Ilves (11:s) että KooKoo (13:s) majailevat viidessä sarjapisteessä neljän pelaamansa ottelun jälkeen.