Ilveksen Antti Lehtonen nollasi Jukurit ensimmäisenä - katso video

Ilves-vahti Antti Lehtosen ilta Mikkelissä oli ikimuistoinen. Hän nappasi ensimmäisen nollapelinsä torjumalla Jukurit 21 kertaa. Jukurit jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman tehtyä maalia.

Ilves onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa, kun joukkue haki Brett Bulmerin ja Aleksi Mustosen maaleilla pisteet Mikkelistä lukemin 2-0.

Kuherruskuukausi on liian lyhyt ilmaus, mutta kuherruspuolivuotinen alkaa Jukurien ja jääkiekkoliigan väliltä olla loppu.

Syyskauden pääsääntöisesti sarjataulukon paremmalla puoliskolla viihtynyt Jukurit pelasi liigataipaleensa alkuun peräti 23 ottelua, kunnes HIFK pystyi marraskuun lopulla tekemään ensimmäisenä vastustajana mikkeliläisten verkkoon enemmän kuin kolme maalia varsinaisella peliajalla.

Jukurithan on yllättänyt kaikki kuitenkin maalinteollaan. Mikkeliläiset luovivat 34 ottelua, kunnes Ilves nollasi ensimmäisenä vastustajana Jukurit perjantaina.

Kalevankankaan peräti kahdeksan kertaa täyttänyt eteläsavolainen yleisö on aistinut kuudesti kahdeksan viime pelin aikana pisteettä jääneen Jukurien luisun. Viikonloppupeli jäi ensi kertaa myymättä loppuun, kun väkeä saapui 3641 henkeä.

- Meidän tarvii olla nöyriä, mutta sellaista draivia emme saaneet tänään aikaan, että olisimme maalinteossa onnistuneet. Ei kun taas ensi vuonna metsästämään lisäpisteitä, kommentoi Jukurien valmentaja Risto Dufva pidettyään joukkueensa kanssa yli varttitunnin palaverin heti ottelun jälkeen.

Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen, 23, taitaa pitää Savosta. Ensimmäisen nollapelinsä Lehtonen torjui joulukuun alussa Ilveksen vieraillessa Kuopiossa. Silloin urakkaan vaadittiin 26 torjuntaa. Kalevankankaalla Lehtonen selvisi 21 torjunnalla, joista kaiken lisäksi vain neljä tuli laukauksista, jotka Jukurit sai lähtemään parhaalta maalintekosektorilta maalin ja aloituspisteiden välistä!

Lehtonen ei kuitenkaan ole savolainen. Viime kaudella Liigassa Kärpissä kolmen ottelun verran debytoinut torjuja nousi tunnetuksi parilla kaudellaan Kajaanin Hokin Mestiksen miehistössä. Lehtonen on kuitenkin aidosti jyväskyläläinen.

Ilveksestä pelin muistavat myöhemmin varmaankin jopa Lehtosta paremmin laitahyökkääjä Topias Haapanen ja Joona Kunnas. A-nuorten pistepörssiä johtava Haapanen, 18, pelasi ensimmäisen liigaottelunsa ja oli jäällä voittomaalin syntyessä. Kuusi kautta Pohjois-Amerikassa kiekkoillut puolustaja Kunnas, 23, sai nimiinsä liigadebyytin muttei tosin sekuntiakaan peliaikaa.

Keskipohjalaiskasvatti Teemu Aalto luuti Ilveksen puolustuksessa liigauransa 800. runkosarjaottelun.

- Onhan se ollut pitkä matka. Jyväskylästä pelit alkoivat, muisti Aalto, 38, debyyttinsä.