Ihmepoika Tolvanen löysi taas maalijyvän – ratkaisi voiton Jokereille

Vääntöä Venäjän kaukoidässä. Jokerit otti Jesse Joensuun ja kumppaneiden voimin jo kolmannen kolmen pisteen vierasvoittonsa peräjälkeen kaatamalla Amur Habarovskin. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokereiden tehokkain oli voittomaalin ja syöttöpisteen merkkauttanut Eeli Tolvanen. Tolvanen on Jokereiden ahkerin laukoja, mutta avausottelun hattutempun jälkeen maaliverkot eivät ole heiluneet samaan tahtiin.

– Ehkä se on vähän jo painanutkin, sillä minulla on kyllä ollut paljon tekopaikkoja. Ajattelin, että nyt jos saan paikan, niin sitten otan pienen ekstratarkkuuden vetoihin. Hyvä, että saimme nyt onnistumiset Brianin (O’Neill) kanssa ketjullemme, Tolvanen iloitsi.

Ketjun kolmanneksi lenkiksi nousi maanantaina Pekka Jormakka, joka tuurasi katsomossa huilannutta Olli Palolaa.

– Yhteispeli sujui hyvin, koska tiedetään kyllä Jore (Jormakka) hyvin. Opa (Palola) ja Jore ovat molemmat hyviä rightin puolen laitureita. Kaikki meistä ovat pienikokoisia, joten pidetään vaan jalat liikkeellä, Tolvanen kuvaili.

Selvästä voitosta huolimatta ottelun alku oli Jokereilla vaikea, ja helsinkiläisvieraat joutuivat avauserässä kahdesti takaa-ajaksi. Jokerit kuittasi Aleksei Bivaltsevin ujuttaman avausmaalin, kun Marko Anttila väläytti bravuurilaukauksensa suoraan aloituksesta. Nelosketjun sankarina loistava Anttila onnistui jo kolmannessa ottelussa perättäin.

Pavel Dedunov käänsi ottelun vielä hetkeksi Amurille, mutta avauserän lopulla O’Neill laukoi ylivoimalla Jokerit onnekkaasti tasoihin. Ylivoimamaali oli Jokereille jo kauden yhdestoista. Amur vei avauserän laukaukset numeroin 13-5, joten Jokerit oli hyvin tehokas omissa mahdollisuuksissaan.

Toisessa erässä asetelmat kääntyivät, ja Jokerit vei laukaukset selvästi lukemin 21-4. Rynnistys tuotti myös kaksi maalia, kun sekä Tolvasen että Matt Gilroyn kovat laukaukset upposivat Amurin suomalaisvahti Juha Metsolan selän taakse. Gilroyn osuma oli jenkkipakin ensimmäinen jokeripaidassa.

– Eka erä oli vähän hankala. Siellä oli pieni kaukalo, ja he saivat prässin ja träpin päälle. Puhuimme erätauolla, että toisessa erässä täytyy alkaa pelata omaa peliä. Uskoimme, että pystymme sitä pelaamaan, kun jokainen auttaa toista. Toisessa erässä saimmekin pidempiä myllyjä heidän päätyynsä, ja se paine helpotti, Tolvanen kuvaili.

Kolmannessa erässä Jokerit puolusti kärsivällisesti ja ansaitsi kolmannen perättäisen kolmen pisteen voiton. Kokonaisuutena helsinkiläisillä on kasassa viisi voittoa, kaksi tappiota ja 15 sarjapistettä. Tolvasen lisäksi myös O’Neill ja Anttila tekivät kauden neljännet osumansa. Myös Nicklas Jensen on onnistunut maalinteossa neljästi.

Ennen lauantain kotiavausta Jokerit pelaa vielä keskiviikkona Admiral Vladivostokin vieraana. Tolvanen piti ajatukset tiukasti vierasreissun viimeisessä ottelussa.

– Täytyy pitää vielä fokus aivan täysin siinä pelissä. Nämä eivät ole helppoja pelejä täällä, eivätkä aamupelit ole koskaan helppoja. Siitä tulee varmasti kova kamppailu. Keskiviikon jälkeen on aikaa keskittyä lauantain peliin, Tolvanen päätti.