"HPK saa liikaa jäähyjä, Kärpät saa pelata liian vähän ylivoimaa"

MIska Humaloja teki Kärpille henkisesti erittäin tärkeän 1-0-johtomaalin.

Menevätkö jäähyt pitkässä juoksussa oikein ja oikeudenmukaisesti? Eivät, jos kuuntelee Antti Pennasta ja Kai Suikkasta.

– Tällä kaudella olemme pelanneet 47 ottelua ja vain 13:ssa niistä olemme saaneet vähemmän jäähyjä kuin vastustaja, HPK:n Pennanen puhalteli hävityn kärppäpelin jälkeen.

Myös Suikkanen kaivoi datapankistaan tilastoja.

–Olemme saaneet pelata koko Liigassa vähiten ylivoimaa. Yli sata minuuttia vähemmän kuin jotkut muut, Suikkanen kommentoi.

Niin tai näin, Pennasta sapetti tällä kertaa eniten tilanne, jossa Waltteri Hopponen (2+2) ja Joonas Lehtivuori saivat yhtä aikaa ajassa 48.59 komennuksen jäähylle. Tilanne oli tuossa vaiheessa tasan 2–2.

–Sen ymmärtää, että maila osuu joskus naamaan ja siitä tulee korkeasta mailasta jäähy, mutta nyt kyllä oli kova ratkaisu panna myös Lehtivuori kiinnipitämisestä jäähylle, koska ensin meidän pakin maila hakattiin käsistä, Pennanen julisti.

Suikkaselle oli tähänkin väittämään vastaus valmiina.

– Kerrankin tuomareilla oli munaa antaa kaksi jäähyä yhtä aikaa.

"HPK pelaa hyvää ja nättiä jääkiekkoa. Etenkin erien alussa olimme vaikeuksissa, mutta puolustimme hyvin ja pidimme vieraat kulmissa poissa tekopaikoista."

Pennasen purkauksen voi ymmärtää, siltä syntyneestä 5 – 3-ylivoimasta Kärppien John Albert survoi videotarkistuksen jälkeen tilanteen 3–2:een ja puoli minuuttia myöhemmin Mika Pyörälä siirsi HPK-pakin luistimen kautta 4–2:een. Ylivoimamaaleja molemmat.

Lopullisen sinetin iski Antti Kalapudas ajassa 55.16, vaikka vierasjoukkue vielä pyristeli Mathias Porselandin täysosumalla ilman maalivahti kahden maalin päähän.

– Kun johdimme 1-0, olimme vahvoja ja valmiita laittamaan Kärpät siltaan, mutta kiekonmenetykset olivat kohtalokkaita, Pennanen muistutti.

– 65 laukausta ja lukuisat huippupaikat kertovat, että peli oli meiltä hyvä.

Pennanen puhui asiaa, sillä HPK oli viidellä viittä vastaan kauttaaltaan parempi joukkue, mutta Jussi Rynnäs Kärppien maalilla venyi 34:ään torjuntaan.

– HPK pelaa hyvää ja nättiä jääkiekkoa. Etenkin erien alussa olimme vaikeuksissa, mutta puolustimme hyvin ja pidimme vieraat kulmissa poissa tekopaikoista, Suikkanen totesi.

Kärppien pelastajakasi Rynnäksen ohella kohosi Jari Sailio, jonka taiturimainen rystylätty löysi maalin edestä Miska Humalojan: 1–1. Henkisesti tärkeä 2–1-johtomaali oli kaksikon Jesse Saarinen – Aleksi Mäkelä käsialaa.

Vaikka Kärpät on yhä ahdinkoasemissa sarjataulukossa yhdeksäntenä, joukkueen ero kauhuviivaan on viisi pistettä. Kun mukaan lasketaan kuntopuntarin 18 edellistä ottelua, Kärpät on pistekeskiarvoltaan (1,78) Liigan neljänneksi paras joukkue Tapparan (2,17), TPS:n (2,18) ja JYPin (2,11) jälkeen.

Kärppien seuraava ottelu on perjantaina vieraissa HIFK:ta vastaan. Kotiyleisön eteen Kärpät pääsee lauantaina, jolloin joukkue isännöi Porin Ässiä.