HIFK ylivoimainen

HIFK oli täysin ylivoimainen kotiottelussaan tanskalaista Esbjergiä vastaan ja vei voiton maalein 7–0 (3–0, 2–0, 2–0). Voitto merkitsi samalla sitä, että HIFK selvisi jatkoon lohkon kakkosena.

Jo perjantaina HIFK oli lähellä kolmen pisteen voittoa vieraspelissään, mutta lopun jäähysuma kostautui. Vain piste merkitsi sitä, että helsinkiläiset tarvitsivat sunnuntain-pelistä kolme pistettä. HIFK oli hyvällä asenteella liikkeellä ja otti lopulta selvästi tuon voiton.

Ykkösrooliin nousi joukkueen nelosketju Micke Åsten-Tomi Tuomisto-Lennart Petrell, joka teki kolme joukkueen neljästä
ensimmäisestä maalista, joilla peli myös ratkaistin. Petrell teki tärkeä ensimmäisen ja lopullisesti ottelun ratkaisseen neljännen maalin.

Tuomisto teki toisen. Ketjun jokainen pelaaja sai kolme tehopistettä.

Tähtihankinta Juhamatti Aaltonen onnistui vihdoinkin ja teki kaksi maalia. Kolmannessa erässä Panu Mieho otti Roope Hintzin paikan ja onnistui tekemään pelin kuudennen maalin. Jasse Ikonen teki lopuksi
vielä seitsemännen maalin.

- Meille jäi hampaankoloon peli Tanskassa ja onnistuimme hyvin siirtämään tuon energian otteluun. Pelasimme hyvän 60 minuuttia. Olemme aiemmin CHL:ssä antaneet vastustajille mahdollisuudet maalien tekemiseen, mutta nyt otteemme oli ehjä, sanoi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen ottelun jälkeen.