HIFK voitti Bäckströmin paluuottelun uuden pelaajan onnenkantamoisella

Niklas Bäckström oli erinomainen palattuaan peliin KalPa-ottelussa saamansa aivotärhdyksen jälkeen. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Ryan O'Connorin onnenkantamoinen toi HIFK:lle hyvän hengähdyshetken taistelussa pudotuspelipaikasta sekä ”voiton” pelaajakaupoissa KooKoon kanssa. Helsinkiläiset ovat nyt jo 13 pistettä KooKoota edellä ja asema sarjan yhdeksäntenä vankistui.

- Tiesimme, että tästä tulee vaikea ottelu. Se oli meille uusille pelaajille erityisen hankala, mutta pelatessa on kaikki vanhat ystävyyssiteet vain laitettava taakse. HIFK on nyt meidän seuramme, vaikka onkin ikävää KooKoolle heidän tappionsa. Onnekkaat maalit kuuluvat myös peliin, hän sanoi.

Ennen tätä peliä HIFK:n uusi kolmikko eli O’Conner, keskushyökkääjä Jarkko Malinen sekä laitahyökkääjä Kai Kantola olivat saaneet neljässä ottelussa vain Malisen yhden maalisyötön. Sen sijaan KooKoohon siirtyneistä Panu Miehon saldo oli 1+2. Kun Miro Saarelainen sai pelissä yhden maalisyötön ja O’Connor möhli perusteellisesti KooKoon toisessa maalissa, niin saldo näytti menevän selvästi Kouvolan eduksi.

Mutta voittomaali muutti kaiken. O’Connerin epäonnistunut laukaus pomppi sisään maalivahti Leland Irvingin räpylän kautta. Kun Malinen sai syöttöpisteen, niin tässä kohtaamisessa voitto jäi HIFK:lle.

Tämä oli joukkueiden neljäs kohtaaminen ja ensimmäinen, joka ei mennyt jatkoajalle. Aiemmista peleistä Juha-Pekka Haataja oli ratkaissut kaksi KooKoolle ja Juuso Pustinen yhden HIFK:lle.

Tämä oli HIFK:n ensimmäinen kerta sitten marras-joulukuun vaihteen, kun joukkue otti kaksi peräkäistä kolmen pisteen voittoa. Tämä sai tietysti valmentaja Antti Törmäsen myhäilemään.

- Aloitimme kuin hiukan käsijarru päällä, mutta saimmekin johtomaalin. Yleensä tilanne on ollut se, että aloitamme kovaa, mutta olemme jääneet häviölle. Toinen erä oli meiltä vahva, mutta kolmannessa sössimme tasoituksen. Hyvä, että kerrankin onni oli puolellamme, hän sanoi.

HIFK sai takaisin maalivahti Niklas Bäckströmin, joka pelasikin hyvän pelin

- Se oli meille hyvä uutinen. Nyt meillä on taas kaksi hyvää maalivahtia. Toinen voi levätä toisen urakoidessa, Törmänen jatkoi.

Ensimmäisen erän KooKoo pelasikin todella vauhdikkaasti saaden huomattavasti enemmän laukauksia kohden maalia, mutta läheskään aina työ ei saa palkintoa. Niin kävi nytkin, kun Joonas Rask pääsi läheltä tekemään avausmaalin.

Toinen alkoi HIFK lähes kaksi minuuttia kestäneellä kahden miehen ylivoimalla, mutta kiekko liikkui hitaasti, eikä ylivoima saanut edes kunnon paikkoja aikaiseksi. Yleisö on kestänyt hyvin HIFK:n huonot otteet, mutta nyt palkintona oli vihellyksiä, jotka ylivoima todella ansaitsikin.

KooKoo sai pian oman ylivoimansa, jossa sähäkkyyttä oli paljon enemmän kuin kotijoukkueella. Ihan ylivoiman aikana palkintoa ei tullut, mutta juuri sen päättyä Mikko Jokelan siniviivalaukaus meni sisään.

HIFK ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan hallitsi selvästi erän loppupuolta. Ennen peliä Matt Generous kukitettiin, kun hän oli lauantaina saanut täyteen 300 liigaottelua. Kuin se kunniaksi hän teki komeasti HIFK:n johtomaalin. Kotijoukkue käytti selvästi hyväkseen toisen erän vaihtotilanteen. Ratkaisevan syötön antanut Saku Salmela oli juuri hypännyt jäälle ennen maalisyöttöään.

Kolmannessa Eero Savilahti tasoitti etenkin O’Connerin pelattua todella löysästi puolustuksessa, mutta kuittasi sitten virheensä voittomaalilla.

Mutta hyvästä tuloksesta huolimatta HIFK:n uudet pelaajat eivät missään tapauksessa pelillisesti olleet joukkueen parhaimmistoa, vaan viime kauden runkopelaajat olivat kaikkia uusia paremmin liikkeessä.

KooKoo oli hyvin vauhdissa, vaikka välillä jo näytti joukkueen luovuttavan. Tappio oli kuitenkin paha isku sen hennoille toiveille päästä vielä kymmenen parhaan joukkoon ja siten pudotuspeleihin.