HIFK teki ryöstöretken – Kahden maalin Malinen nousi sankariksi

HIFK:n Jarkko Malinen on laukonut 2-2 ja tuulettaa omiensa kanssa. Perässä seuraa Roope Hintz. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tappara on ollut erikoistilanteissa viime kevään finaalivastustajaansa edellä vähintään samassa suhteessa kuin muissakin kenttätapahtumissa. Lauantaina ei ollut. 

HIFK oli Hakametsässä ylivoimalla Tapparaa terävämpi ja haki kolmen yv-maalin turvin 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)-vierasvoiton Tampereelta. Helsinkiläisten sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Jarkko Malinen.

YV-onnistumiset aloitti kuitenkin Tappara. Heti ensimmäinen ylivoima-pyöritys tuotti tulosta.

HIFK:n Corey Elkins ei ehtinyt istua koukkaamiskakkostaan kuin 47 sekuntia, kun Tappara iski playoffien kuudennen yv-osumansa. Puolustaja Valtteri Kemiläinen nousi maalillaan 2+5 tehopisteeseen ja pakkien playoff-pörssin kärkeen ohi kevään kamppailunsa jo päättäneen Joonas Lehtivuoren (HPK). 

Syöttöpisteen Kemiläisen avausmaaliin kirjauttivat Jani Lajunen ja Veli-Matti Savinainen.

HIFK puolestaan pääsi HIFK  erätauolle tasatilanteesta, kun Ryan O'Connor onnistui ylivoimalla Juhamatti Aaltosen esityöstä. Samalla pudotuspelien umpisurkea yv-prosentti koheni inasen valuttuaan jo kolmen tietämille. 

YV-maali oli punakypärille vasta playoffien toinen. Ensimmäisestä vastasi Teemu Eronen puolivälierien viimeisessä pelissä TPS:ää vastaan.

Kotijoukkue pääsi kakkoserän puolivälissä johtoon, kun Sebastian Repo iski 2–1 Otto Rauhalan syötöstä. 

Toisessa erässä HIFK pääsi ylivoimalle kolmeen otteeseen. Tuloksena oli Jarkko Malisen 2–2-tasoitus. Sama mies oli asialla myös päätöserässä ohjatessaan yv-neliön keskeltä Juuso Puustisen nappisyötön Dominik Hrachovinan taakse. Kiekko päätyi aivan räpyläkäden ylänurkkaan. Osuman rakentelusta pisteen sai myös puolustaja Miro Heiskanen.

Tapparan ja HIFK:n kolmatta välierävääntöä seurasi 7300 katsojaa. Hakametsä oli loppuunmyyty.