HIFK ravisteli pisteautomaatin päälle

Jääkiekkoliigan vuoden takainen nousijaseura KooKoo ilmestyi pääsarjaan pirteästi, mutta oli Helsingin IFK:lle täydellinen (0-12) pisteautomaatti.

Tällä kaudella KooKoon peli on yskähdellyt syksystä asti, mutta HIFK:n kymenlaaksolaiset olivat voittaneet kahdesti Juha-Pekka Haatajan jatkoaikamaalilla. Lauantaina tahti muuttui, vaikkakin KooKoo pystyi yhä nipistämään punapaidoilta pisteen voittomaalikisan tappiollaan 2-3.

"Maalinteko ei ole oikein varsinaisella peliajalla minultakaan onnistunut, mutta rankit ovat menneet hyvin sisään."

 

HIFK:n sankari oli joukkueen peliajan maalit syöttänyt Juuso Puustinen, joka vastasi vieraiden kahdesta onnistumisesta voittomaalikisassa. Puustinen ja Anrei Hakulinen napauttivat maalin mieheen voittomaalikisan aluksi. Uusintakierroksella jatkoparien aluksi onnistui vain Puustinen.

- Maalinteko ei ole oikein varsinaisella peliajalla minultakaan onnistunut, mutta rankit ovat menneet hyvin sisään. Voittomaalikisassa pärjää kolmella peruskikalla, kertasi kauden 29 ottelussaan tehopisteet 2+9 koonnut Puustinen.

KooKoo on väläytellyt Tuomas Tuokkolan valmennuksessa, mutta tasaisin väliajoin on tullut takapakkia pudotuspeliviivan hetkittäin lähestyessä.

Isäntien onnistujat olivat maalin toisilleen syötelleet laitahyökkääjät Kai Kantola (1+1) ja Terry Broadhurst (1+1).

- Huono kolmannen erän alku vei mahdollisuutemme voittoon. Olisi pitänyt jaksaa olla skarpimpi. Omassa maalissani yritin osua puikoista, mutta onneksi vielä ribari tuli lapaani, kertasi 11 maalillaan Haatajan rinnalla KooKoon ykköstykkinä oleva Kantola.

- IFK oli äärettömän hyvä. Saimme hypättyä vauhtiin mukaan, mutta pari passiivista puolustamista päätöserässä jättivät meidät junasta, kuvaili valmentaja Tuokkola.

HIFK:n puolustaja Matt Generousin peli päättyi aivotärähdykseen Kantolan taklauksesta.

Yleisö sai uutta oppia säännöistä, kun HIFK:n Panu Mieholle tuomittiin mailan heittämisestä kaksiminuuttinen. Hyökkäysalueella siitä voi selvitä siis pienellä rangaistuksella. Moni on nähnyt mailanheitosta tuomittuna vain viisiminuuttisia.