HIFK onnistui hyvin Lahden katastrofin jälkeen

Joonas Rask onnistui hienosti HPK:ta vastaan. Kuva Europhoto/Jukka Rautio

HIFK onnistui täysin ”kasvojen pesussa” katastrofaalisen Lahden pelin jälkeen ja kaatoi liigan nelosen HPK:n selvästi 4-0. Joukkue pelasi, kuten moni on odottanut pitkin kautta, eli se puolusti hyvin, hyökkäsi rennosti ja onnistui maalinteossa.

- Meistä pelaajista kaikki lähti. Jokaisen oli vain nostettava tasoaan. Meillä on niin hyviä pelaajia, että jokaisen pelatessa paremmin, niin voimme jatkossa olla todella hyviä, sanoi laitahyökkääjä Joonas Rask.

Hän teki ottelun kolmannen maalin, joka lopetti HPK:n kaikki mahdollisuudet. Tätä ennen Rask oli jo antanut loistavan syötön Daniel Grillforsin tekemään toiseen maaliin.

- Nyt myös meidän ketjumme sai onnistumisia. Olemme olleet liikaa vain ykkösketjun varassa, hän sanoi. Ketjussa Juuso Puustinen teki ottelun avausmaalin, joten kentällinen teki kolme HIFK:n neljästä maalista.

Peli oli Raskille vasta kauden 16., joten hän oli tietysti hyvin tyytyväinen.

- Pari kuukautta kärsin vakavasta alaruumisvammasta. En päässyt pitkään edes luistelemaan.

Hän teki maalinsa komeasti.

- Sain hyvän syötön ”Mickeltä” ja pääsin ampumaan pakin jaloista. Sitä olen yrittänyt ennenkin, mutta liian paljon on jäänyt jalkoihin. Nyt meni niiden ohi.

Puustinen avasi maalinteon tavalla, ettei uskoisi HIFK:lla olleen maalitekopulmia koko kauden ajan. Siinä oli juuri sitä rentoutta, jota maalintekoon tarvitaankin. Ei mitään ”suinpäin” laukausta päin maalivahti Antti Karjalaista, vaan hän todella malttoi katsoa, mihin laukaus lähtee. Tämä oli Puustiselle vasta kauden kolmas maali, joka kertoo paljon myös joukkueen maalintekopulmista. Toki Puustinen on onnistunut vaikka kuinka monta kertaa voittomaalikilpailuissa, joissa hän on selvästi ollut HIFK:n paras.

Myös HIFK:n toinen maali oli hieno esimerkki siitä, miten maali tehdään. Hyökkäyksessä joukkue käytti peräti kahta takamiestä, kun Mikael Johansson löysi ensin Raskin ja tämä hyvin hyökkäystä seuranneen Grillforsin. Tämä oli vasta ”Grillin” ensimmäinen maali tällä kaudella.

HPK oli hallinnut oikeastaan mielin määrin toista erää Grillforsin maaliin asti, mutta sen jälkeen asetelmat vaihtuivat. HIFK oli selvästi lähempänä kolmattaan kuin ”Kerho” ensimmäistään.

Kolmannessa erässä Rask teki sitten maalinsa ja Oliwer Kaski lisäsi Juhamatti Aaltosen hienosta syötöstä loppuluvut.

Peli ei suinkaan ollut niin yksipuolinen, kuin voisi luvuista päätellä. HPK hallitsi etenkin toisen ja kolmannen erän alkuminuutteja, mutta hävisi varsinkin työnteossa kotijoukkueelle. Ehkä niin HIFK:n paha tappio lauantaina kuin sarjatilannekin johtivat sen hiukan väärin ajatuksiin. ”Kerho” on tukevasti neljäntenä, kun eroa sekä ylös- kuin alaspäin on kohtalaisen paljon.

HIFK oli sen sijaan muuttanut hiukan rutiinejaan.

- Sunnuntaina meillä on yleensä vapaapäivä, mutta nyt olimme täällä hallilla. Mutta en minä pelkästään ollut äänessä. Meillä on hyviä pelaajia ja nämä puhuivat keskenään paljon siitä, mikä Lahdessa meni pieleen. Nyt pelasimme vahvuuksillamme ja saimme tulosta. Yksi tuollainen peli mahtuu aina kauteen. Ehkä se tuli nyt oikeaan aikaan, päävalmentaja Antti Törmänen sanoi viitaten Lahden peliin.