HIFK on löytänyt uuden superketjun - katso video

SaiPa onnistui pitämään HIFK:n kaksi erää nollilla Helsingissä, mutta kotijoukkue iski tasoituksen heti päätöserän alussa. Erän puolivälissä HIFK siirtyi johtoon, kun SaiPan puolustus lahjoitti kiekon Roope Hintzille, joka tälläsi tulisella laukauksella alivoimalla punapaidoille illan toisen osuman.

Kahden erän tehottomuus oli kuin kadonnut kolmannessa, kun HIFK otti 4-1 -voiton SaiPasta pelissä, joka oli varmaan yksipuolisin tällä kaudella Helsingissä pelatuista. Pelin ratkaisi Roope Hintz, joka oli saanut uudet laiturit vierelleen.

- Hallitsimme peliä hyvin. Meillä taisi olla 67 laukausta. Hyvä oli kärsivällisyytemme, kun jaksoimme kahden tehottoman erän jälkeen vielä ratkaista, hän sanoi.

Hän johti HIFK:n selvästi näkyvintä ketjua, jossa laidoilla olivat Joonas Rask ja Juuso Puustinen. Näistä Puustinen tasoitti pelin Raskin syötöstä ja sitten Hintz teki voittomaalin Tomi Leivon pahan harhasyötön jälkeen.

- Tämä oli vasta kolmas pelimme yhdessä. Hyvin on mennyt. Näiden kavereiden kanssa on hieno pelata. Kemiamme osuvat hyvin yhteen ja tiedämme, missä muut liikkuvat, hän sanoi.

Vitja oli siirretty ykköseksi ja se saikin koko ajan luotua hyviä tilanteita. Mutta tämä ei ole oikea aika kaudesta löytää ketjukokoonpanoja. Se pitäisi tehdä huomattavasti aikaisemmin. HIFK:n loukkaantumisongelmat näkyvät tässä hyvin. Tämä oli joukkueelle kauden 54. ottelu, mutta kolmikon pelimäärät puhuvat omaa kieltään: Puustinen 42, Hintz 39 ja Rask 27 ottelua.

- Kaveri ei tainnut tietää, mihin syötti. Sain kiekon todella hyvään maalintekopaikkaan, Hintz sanoi voittomaalistaan.

HIFK hallitsi peliä selvästi, mutta sen niin ennen kauden alkua kuin sen loppuvaiheessa tehdyt tähtihankinnat olivat aika vaisuja ja tehottomia. Kai Kantola sai sentään ensimmäisen maalisyöttönsä HIFK:n paidassa, mutta muuten nämä tähtipelaajat olivat vielä tehottomampia kuin muu joukkue.

- Ei ole tärkeää, kuka tekee pisteitä ja kuinka paljon. Merkittävää oli, että saimme kolme pistettä. Niitä todella tarvitsemme, Hintz jatkoi.

SaiPan ongelmat näkyvät hyvin kokoonpanossa. Nyt oli mukana 10 vuonna 1995 tai sen jälkeen syntynyttä pelaajaa. Kun tähdet oli myyty muualle, niin liikkeellä oli todella nuori joukkue. Vaarallisimmat paikkansa se sai ylivoimalla. Näihin kuului joukkueen ainoa maali, jonka teki kovasta ruuhkasta Valtteri Virkkunen Joe Finlayn jäähyn aikana.

Mutta Finley kuittasi tuon hyvin maalillaan. Hän on nyt tehnyt kaksi liigamaalia, jotka molemmat ovat tulleet SaiPaa vastaan.

HIFK sai toisen kerran kolme peräkkäistä kolmen pisteen voittoa.

Seura oli saanut hyvän tempauksen otteluun, kun paikalla oli peräti 10 pelaajaa amerikkalaisen jalkapallon NFL:n Super Bowlin voittajajoukkueesta New England Patriotsista. Näistä aloituskiekon pudotti puolustuksen linjamies Barkevious Mingo, joka oli vasta toisen kerran elämässään luistimilla. Haparoiden, mutta tausta huomioiden sekin sujui kohtalaisen hyvin. Hän valitsi myös ottelun parhaat pelaajat. Ykköstähdeksi hän valitsi Roope Hintzin eli Mingo oli hyvä myös valitsijana