HIFK:n ykkösketju ratkaisi - katso video

Pelicans aloitti Helsingissä väkevästi, kun joukkue siirtyi johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen maalinteossa onnistui kuitenkin vain kotijoukkue ja kolme pistettä jäi Helsinkiin lopulta maalein 4-1. HIFK:n tehomies oli pisteet 2+1 nakuttanut Roope Hintz. Voiton myötä helsinkiläiset parantelivat asemiaan sarjataulukon keskikastissa.

 

HIFK:n uusi ykkösketju ratkaisi erittäin tärkeän ottelun Pelicansia vastaan. 4-1-voiton myötä HIFK varmisteli paikkaansa kymmenen parhaimman joukossa ja piti yllä jopa pieniä mahdollisuuksiaan kuuden joukkoon.

Pelicans sen sijaan menetti mahdollisuutensa nousta kuuden joukkoon. Vaikka ykkösketjussa Vili Sopanen on huikeassa vireessä, niin samaa ei voi sanoa Pelicansista. Viimeksi joukkue on ottanut kolmen pisteen voiton helmikuun kahdeksas päivä. Kun viime voitosta alkaa kohta olla jo kuukausi, niin ei mikään ihme, että joukkue on valahtanut jo pois kuuden parhaan joukosta.

HIFK:n uudesta ykkösketjusta Roope Hintz teki kaksi ja Juuso Puustinen yhden maalin. Ketjun kolmas lenkki Joonas Rask sai kolme maalisyöttöä.

- Yleensä kestää jonkun aikaa, kunnes ketju aikaa toimia hyvin, mutta meillä on kulunut lyhyt aika. Tiedämme, missä muut liikkuvat ja täydennämme hyvin toisiamme. Roope on nopea keskellä ja tekee hyvin työtä. Hän päättää hyvin syötöistä. Pude on luontainen maalintekijä ja hyvä yleispelaaja, Rask sanoi unohtaen oman roolinsa.

Hän on aivan huikea työntekijä, joka raataa muidenkin edestä.

- Se on ihan luonnekysymys. Kiekkoilijan ura ei ole pitkä, ja silloin on tehtävä paljon töitä, kun on kunnossa. Minulla on urani aikana ollut aika paljon loukkaantumisia. Kun on kunnossa, niin on tehtävä töitä. Niin teen aina, hän sanoi lopulta omasta pelistään.

- Koko joukkueemme puolustaa nyt hyvin. Kausi on ollut vaikea, mutta pitää vain pelata täysillä kauden loppuun asti, Rask sanoi.

Pelicans sai todella nopean alun pelin, ja ottelu näytti olevan ohitse jo ennen, kuin se edes kunnolla alkoi. Aikaa oli kulunut vain runsas minuutti, kun kiekko oli jo HIFK:n maalissa. Kotijoukkueen molemmat puolustajat olivat maalin takana, jossa menettivät kiekon. Hieno Iikka Kangasniemen syöttö tavoitti maalin edessä yksin olleen Roope Elimäen, joka vei Pelicansin johtoon.

Melkein heti HIFK sai vielä jäähyn, mutta sen kotijoukkue onnistui tappamaan.

Puolet erästä oli pelattu, kun kovasti töitä tehnyt Rask yllätti Pelicansin puolustajan Nico Maneliuksen ja katkasi syötön käännyttyään ”väärän suuntaan”. Roope Hintz onnistui maalin edestä tasoittamaan pelin Raskin ryöstämästä kiekosta.

- Yleensä puolustaja laskee hyökkääjän kääntyvän kohti omaa maalia, mutta aavistin syötön. Jo yhden kerran aikaisemminkin oli ollut vastaava tilanne, Rask sanoi.

Toisen erän puolivälissä Pasi Puistola sai hiukan heppoisesti tuomitun jäähyn. HIFK:n ylivoima näytti jo menevän hukkaan, kun lahtelaiset puolustivat hyvin ja näyttivät välillä jopa dominoivan HIFK:n hankintoja eli Jarkko Malisen ketjua vastaan. Mutta aivan jäähyn lopussa HIFK sai vaihdettua Hintzin ketjun jäälle ja komean ja nopean syöttelyn päätteeksi Puustinen laukoi komeasti johtomaalin.

Aivan erän lopussa Joe Finley taklasi rajusti HIFK:n maalille noussutta Justin Hodgmania. Kentälle hän ei enää palannut kolmanteen erään.

Siinä HIFK ratkaisi, kun ensin Teemu Eronen pääsi helposti lähelle maalia ja teki täysosuman. Kumpikin joukkue pelasi yhden vajaalla. Lopullisesti HIFK ratkaisi pelin, kun Hintz teki ottelun toisensa jälleen Raskin hienosta esityöstä.

- Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä ihan hyviä. Meillä oli hyvä rytmi pelissä ja pääsimme tekopaikkoihin. Mutta tämä on maalintekopeli. Emme onnistuneet siinä, mutta vastustaja teki ratkaisevat maalit. Kolmas erä olikin meiltä surkea, sanoi Pelicansin valmentaja Petri Matikainen.

Vastakkain oli kaksi entistä NHL-maalivahtia, kun HIFK:lla oli Niklas Bäckström ja Pelicansilla Karri Rämö tolppien välissä. Bäckström esitti yhden maagisen torjunnan Pelicansin ylivoimapelin aikana ja oli vahva etenkin lähitaisteluissa.

Matikainen oli tyytyväinen Rämön peliin.

- Hän on ollut meille erittäin tärkeä. Oli hienoa nähdä NHL-maalivahdit molemmissa päissä, hän sanoi.