HIFK:n sekoilut jatkuvat - katso video

HIFK ja HPK takoivat maaleja kaksi erää tasatahtiin ja päätöserään lähdettiin lukemista 3-3. Tämän jälkeen maalinteossa onnistuivat enää vierailijat ja HPK kuittasi kolmannen peräkkäisen voittonsa. Hämeenlinnalaisten tehomies oli pisteet 2+1 nakuttanut Philippe Cornet. HIFK:lle tappio oli toinen peräkkäinen ja ero neljäntenä majailevaan Kerhoon kasvoi seitsemään pisteeseen.

HIFK:n kotikurjuus jatkui, kun HPK haki pisteet maalein 5-3 (2-2, 1-1, 2-0). Kotijoukkueella oli kaikki mahdollisuudet jopa näyttävään voittoon, mutta jälleen kerran peli petti kotona kokonaan.

Sen saldo koti- ja vieraspelien välillä onkin hämmästyttävä, eikä ainoa selitys enää voi olla vain pitkä loukkaantumislista. Nytkin poissa oli vakiokoonpanosta kaksi puolustajaa ja peräti kuusi hyökkääjää. Plussaa oli, että toinen maalivahti Niklas Bäckström oli saatu mukaan pitkän jalkavamman jälkeen.

Mutta avausottelu ei ollut hyvä. Etenkin ensimmäisessä erässä hän haparoi vielä paljon ja saa ottaa HPK:n avausmaalin suoraan piikkiinsä. Kerhon ykkösmaalintekijä Philippe Cornet pääsi ohittamaan hänet helposti lähietäisyydeltä. On luonnollista, että parin kuukauden pelaamattomuus näkyi otteissa ja kahdessa viimeisessä erässä Bäckström pääsi jo juoneen mukaan, mutta mikään muuri hän ei HIFK:n maalilla ollut.

Sen sijaan Emil Larmi oli erittäin hyvä HPK:n tolppien välissä ja maalivahtipeli menikin selvästi HPK:lle.

Maalivahtipeli ei suinkaan ollut HIFK:n tappion syy, vaan otteet olivat samanlaiset, kuin on ollut niin monessa kotipelissä tällä kaudella. Hyökkäys ja puolustus eivät yksinkertaisesti ole balanssissa. Samaa ”betonia”, jota joukkue esittää vieraspeleissään ei kotona nähdä.

Kun hyökkäys menetetään, niin puolustusta ei yksinkertaisesti ole. Nytkin HIFK oli kahdesti johdossa. Vielä viime kaudella se olisi merkinnyt voittoa, mutta nyt ei enää. Kun peliä ei onnistuta ”tappamaan”, niin puolustaminen muuttuu liiaksi yksin pelaamiseksi ja joukkueena pelaaminen katoaa. Tällöin peli muuttuu pahimmillaan jopa sekavaksi.

Yritystä ei puutu ja etenkin ottelun alkupuoliskolla HIFK:lla oli jopa hurjia painostuksia. Mutta kun tukosta ei tule, niin hermopaine kasvaa ja peli katoaa.

HIFK:n pelin suoranainen ruumiillistuma oli Juhamatti Aaltonen. Hän vei kahdesti HIFK:n johtoon, mutta ratkaisuhetkillä otti kaksi hyökkäyspään jäähyä. Ensimmäisen HIFK selvitti vielä helposti, mutta toisen aikana HPK pääsi lyömään kiekon tyhjiin.

Pahin asia Aaltosen jäähyissä oli se, että HIFK menetti näin aikaa tasoitusyrityksessään. Herää väistämättä se kysymys, onko Aaltonen sittenkään oikea pelaaja HIFK:hon tai toisin päin onko HIFK oikea seura hänelle.

Kaksi maalia HIFK:n kärsiessä pahasta maalittomuudesta kotona on totta kai tärkeä asia, mutta kaksi jäähyjä viimeisen viiden minuutin aikana joukkueen olleessa maalin tappiolla osoittaa niin huonoa pelisilmää kuin huonoa sitoutumista.

Hän on HIFK:n kultakypäränä niin joukkueen paras maalintekijä kuin pisteykkönen, mutta maalilla ja kahdella maalisyötöllä hänen kanssaan tasoihin noussut Corey Elkins on silti joukkueelle tärkeämpi pelaaja.

HIFK kotitilanne on niin hankala, että pääsy kuuden joukkoon alkaa olla vakavasti uhattuna. Pelkkä vierasmenestys ei ensimmäisen kierroksen välttämiseen riitä. Selvää on se, ettei se saa yhtään ns. helppoja maaleja, mutta päästää niitä. Mutta sekään ei ole mikään selitys.

Tuntuu siltä, että valmennusjohdon olisi selkeästi mietittävä kotipelaamista ja siirryttävä myös Nordiksella samaan puolustuspelaamiseen, kuin millä joukkue on vieraspeleissä menestynyt.

Nyt HPK teki juuri sen tarvittavan eli hyödynsi kotijoukkueen pelillisen harhailun. Maalivahti Larmin ohella Cornet oli selkeä onnistuja tehtyään kaksi maalia ja saatuaan vielä maalisyötön. Saldo on erikoinen: nyt hän on tehnyt 11 maalia, mutta on saanut vain kolme maalisyöttöä. Hän on Kerhon ykkösmaalintekijä ja sellaisia kaipaa jokainen joukkue.

HIFK:n toimisto yritti taas kaikkensa järjestäessään erikoisohjelmaa, mutta yleisölle järjestetty tapaaminen joukkueen kanssa meni taas hiukan hukkaan. Väkeä oli taas paljon, kun yleisöä oli 7500, mutta aika nopeasti halli tyhjeni HPK:n tehdessä viimeisen maalin tyhjin.