HIFK:lle toista tuntia jäähyjä ja tuskaisa tulos CHL:ssä – katso video

Niklas Bäckström aloittit HIFK:n maalissa, mutta Atte Engren tuli konkarin tilalle kolmanteen erään. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

HIFK avasi sunnuntaina RB Münchenin vieraana vahvasti, kun Juha-Pekka Haataja vei joukkueen johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Tuloksena oli kuitenkin tappio 4–1-lukemin.

Kiekkoareenan sunnuntai-illan tuoreeseen otteluraporttiin pääset tästä.

Isännät nousivat kuitenkin tasoihin vielä avauserässä ja siirtyivät johtoon toisessa. Kolmannen erän lopussa HIFK haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta müncheniläiset iskivät lopullisen 4-1-niitin loppusekunneilla helsinkiläisten sorruttua jäähyilyyn.
 HIFK-paitaan pitkän kierroksen jälkeen siirtynyt puolustaja Teemu laakso antoi täyden tunnustuksen vastustajalle.

– Aika laadukas joukkue oli vastassa, he pelasivat hyvää lätkää. Heillä oli selkeä suunnitelma ja tulivat kovaa päälle. Ihan parasta emme saaneet ehkä itsestämme irti, emmekä pystyneet vastaamaan vastustajan rynnistykseen, mutta kyllä eli tästä paranee.

Väkeä Münchenissä riitti ja sen myötä myös tunnelmaa katsomossa.

– Hieno juttu koko tälle liigalle, täällä oli hyvä tunnelma ja paljon väkeä paikalla. Ehkä se oli sellainen osoitus muillekin, että kannattaa tulla paikalle katsomaan, tämä on hyvää lätkää, eikä täällä ole huonoja joukkueita. Itse pidän CHL:ää todella hyvänä juttuna.