HIFK kotimaaliton jo kohta kahdeksan erää

Juuso Puustinen teki HIFK:lle ratkaisun voittomaalikilpailussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Mikä vaivaa HIFK:n maalintekoa? Joukkueen sarjasijoitus on kohtuullisen hyvä, jota auttoi Sportista saatu 1-0 -voittomaalikilpailu, mutta silti tosiasiaksi jäi jälleen se, ettei joukkue tehnyt maaleja. On suorastaan hämmästyttävää, että niin suuren pelaajabudjetin joukkue on Liigan maalitilastossa aivan pohjalla.

Nyt se on pelannut jo yli seitsemän erää kotona maaleitta. Ensimmäisen teki Juuso Puustinen voittomaalikilpailussa.

- Se on jännä juttu. Pari kautta olemme tehneet hyvin maaleja. Kun saamme ylivoiman toimimaan, niin uskon koko maalinteon lähtevän toimimaan. Maaleja tehdään paljon maalin edestä. Meidän pitää saada sinne kiekkoja ja miehiä perään. Mutta nytkin Sport blokkasi hyvin ensimmäiset vedot, hän sanoi.

Toki HIFK oli hallitseva puoli ottelussa ja oli aivan lopussa hilkulla saada kiekko maalin. Corey Elkinsin laukaus osui kuitenkin tolppaan, jonka myös videotarkastus todisti. Jatkoajalla sillä oli myös muutama maukas paikka, kun Sport sen sijaan tuntui vain odottavan voittomaalikilpailua. Sille vieraspistekin oli hyvä-

- Tiesimme hyvin, mitä he yrittävät. Tämä oli meiltä hyvä ottelu noita maaleja lukuun ottamatta. Kun saamme malinteon kuntoon, niin kolmen pisteen voittoja alkaa tulla, Puustinen jatkoi.

Hän oli voittomaalikilpailun ensimmäinen laukoja ja onnistui kovan vauhdin jälkeen.

- Vastassa oli tuttu mies Kuopiosta. Hiukan mietin, muistaako hän koko kikkavalikoimani, mutta nyt toimi hyvin, Puustinen sanoi Sportin maalivahti Mika Järvistä tarkoittaen.

Hän oli alkukaudesta kuukauden poissa. HIFK kärsi muutenkin pahasti loukkaantumisista, joka on yksi selitys huonoon maalintekoon.

- Kyllä sillä merkitys on. Voi vaikka katsoa KalPaa. Heidän paras pelaajansa Jaakko Rissanen oli lähes koko viime kauden poissa, mutta nyt hän on ollut tehokkaasti mukana ja KalPa on lähes kärjessä, sanoi Kuopiosta kotoisin oleva Puustinen.

Kun Sportin kaksi ensimmäistä laukojaa Olavi Vauhkonen ja Joonas Vihko epäonnistuivat, niin HIFK:n kolmannella laukojalla Joonas Raskilla oli ratkaisun paikka. Hän vetikin sitten kovaa sisään ja sinetöi samalla kotijoukkueen voiton.

Plussapuolena HIFK:lla on se, että puolustus on toiminut hyvin. Joukkue on päästänyt vain toiseksi vähiten maaleja ja on sen kautta napsinut pisteitä aika hyvin. Tämä oli sille jo kahdeksan peli viimeisestä yhdeksästä, kun joukkue on päässyt pisteille. Sen myötä onkin saatu aika hyvä asema kuuden parhaan joukossa.

Sport yritti ottelussa hyvin ja pelasi puolustuksellisesti hyvän ottelun. Ajoittain se sai jopa painetta HIFK:n päätyyn kovalla taklauspelillä. Niiden myötä se sai muutaman hyvän paikan, joilla olisi voinut jopa kääntää ottelun. Mutta muuten sillä ei ollut kovin hyviä paikkoja ja melkein tuntui vain odottavan voittomaalikilpailua.