HIFK-jyrän alle jääneeltä Michel Miklikiltä jäätävä paluu kaukaloon – heti täysosuma!

Tammikuun puolivälissä loukkaantunut Michel Miklik palasi torstaina kaukaloon ja jatkoi heti siitä mihin ennen loukkaantumistaan jäi.

Slovakialainen viimeisteli KalPaa vastaan JYPin avausosuman reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. oukkaantui jäätyään HIFK:n Joe Finleyn taklauksen alle. Raju taklaus aiheutti kolme vakavampaa vammaa. Sairaalassa selvisi, että Miklikillä oli aivotärähdys lisäksi häneltä murtuivat nenä ja solisluu. 

Finleyn kuolleesta kulmasta tullut taklaus oli ottelun tuomariston näkemyksen mukaan puhdas ja samaa mieltä oli myös SM-liigan kurinpito. Miklikin katse oli tilanteessa suuntaunut toisaalle hänen ottaessaan vastaan Henri Kannisen syöttöä. 

Miklik muisteli tapausta paluunsa tänään lltalehdessä. Vaikka taklaus oli puhdas, seuraukset olivat ikävät.

– Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta nähdä Finleyä, koska hän tuli toiselta puolelta kuin odotin, Miklík sanoi.

Finley ei saanut tilanteesta edes kahden minuutin jäähyä, eikä JYPkään esittänyt asiasta vaateita.

– En ole pettynyt. Itse taklaus oli kuitenkin sääntöjen mukainen. Kaikki tekivät eteeni, mitä pystyivät. Asia ratkaistiin Liigassa.

– Tämä on jääkiekkoa ja tällaista tapahtuu. Opin olemaan varovaisempi ja osaan varautua paremmin. Onneksi vamma ei jättänyt mitään seurauksia, ja voin jatkaa pelaamista, Miklik kertoi Iltalehdelle.

Kesken talvea Jyväskylään tullut Miklik ehti pelata ennen loukkaantumistaan JYPissä kuusi peliä. Sisääntulo oli näyttävä: slovakki teki kuudessa ottelussa seitsemän pistettä, joista viisi oli maaleja.

Torstain KalPa-kamppailussa Miklik hyökkää JYPin ykkösketjussa Anssi Löfmanin ja Jani Tuppuraisen rinnalla.