Heikosti pelannut Tappara kaatoi heikosti viimeistelleen Jukurit

Ratkaisu

Jukureilla oli läpi ottelun voiton avaimet koko ajan omissa käsissään, mutta heikko viimeistely esti voiton realisoitumisen. Maalipaikkoja oli kyllä vaikka kuinka, mutta mikkeliläisten kannalta liian usein veto suuntautui joko ohi tai päin Dominik Hrachovinaa.

Lähtökohta

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vaisusti. Runkosarjan ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi povattu Tappara majaili ennen ottelua vasta sijalla kahdeksan, kun taas Jukurit pitivät koko sarjan viimeistä sijaan hallussaan.

1. erä

Ottelun ensimmäinen erä oli hyvin ristiriitainen. Pelillisesti Jukurit vei ja Tappara vikisi, mutta erän ainoan maalin iski kuitenkin kotijoukkue.

1-0-tilanteen iski taululle Juhani Jasu ylivoimaosumalla, johon syöttöpisteille pääsivät Kristian Kuusela ja Mikko Lehtonen.

2. erä

Toinen erä oli ensimmäistä huomattavasti tasaisempi, ja Tapparankin hyökkäyspelissä näkyi ajoittain jopa jotain ideaa.

Erän ainoan maalin iski kuitenkin lopulta vuorostaan Jukurit. Surullisenhuonon alkukauden pelannut Tappara-puolustaja Otso Rantakari tarjoili kiekon suoraan lapaan maalin edessä odottaneelle jukurihyökkääjä Ville Leskiselle, joka laukoi kiekon ohi Hrachovinan.

3. erä

Kolmannen erän alussa Jukureille tarjottiin mahdollisuutta karata ottelussa johtoon, kun se pääsi kaksi kertaa peräjälkeen yrittämään johtomaalin tekoa ylivoimalla. Maalia tai edes vakavastiotettavaa maalipaikkaa ei kuitenkaan syntynyt.

Ja kun vieraille ei kelvannut, niin isännät iskivät: hieman ennen erän puoltaväliä kapteeni Jukka Peltola pääsi iskemään kiekon jukurimaaliin. Syöttöpisteille tilanteessa Juhani Jasu ja Tomas Zaborsky.

Jukurien kirin tyrehdytti viimeisten viiden minuutin aikana kaksi tyhmää hyökkäyspään jäähyä: ensin Markku Flinckin huitominen ja sitten Julius Vähätalon kampituskakkonen.

Kolme pistettä jäi Tampereelle lukemin 2-1.

OHO

Jukurihyökkääjä Jesperi Piitulainen esitti kolmannen erän alussa yhden kauden komeimmista filmauksista. Aleksi Elorinne sai kampitusjäähyn tilanteessa, jossa Piitulainen hidastuksen perusteella esitti vain komean uimahyppyhenkisen loikan.