Haapala ratkaisi finaaliuusinnan

Tappara korjasi torstain työtapaturmansa eli häviön sarjanousija Jukureille ottamalla tasokkaassa kamppailussa niukan, mutta ansaitun 1–0 (0–0, 0–0, 1–0) -voiton HIFK:sta. 

Ottelun ainokainen oli Liigan pistepörssiä johtavan Henrik Haapalan taidon- ja voimannäyte. Haapalan tahtonousu kaukalon kulmasta oli niin päättäväinen, ettei ensimmäistä liigaotteluaan pelannut HIFK-puolustaja Elias Ulander, 19, päässyt kultakypärään millään kiinni. Haapala suojasi kiekkoa vartalollaan ja vapaalla kädellään, kuljetti kiekkoa yhden käden otteella, jätti Ulanderin kakkoseksi ja kiskaisi kiekon raudanlujalla rystyvedolla etukulmasta ohi mainion ottelun pelanneen Kevin Lankisen.

– Siinä oli aiemmin jo tyhjä maali ja ammuin tolppaan eli oli melkein pakko tehdä. (Teemu) Nurmi antoi hyvän syötön ja pääsin ampumaan, Haapala kiitteli – ja jätti häveliäästi mainitsematta, ettei syöttäjän merkitys ollut osumassa mikään lokakuun suurin esi- ja urotyö. 

– Löysimme pitkästä aikaa oman pelimme. HIFK oli ekan erän todella hyvä, saatiin ehkä omaa peliä parannettua kahteen vikaan, puntaroi Haapala, joka oli ottelun jälkeen haastattelussakin kultakypärä päässään.

– Olihan se mieletön pelata. Saimme HIFK:n vastaan, ja halli oli täynnä, Haapala hymyili. 

Viime kevään finaaliuusinta keräsi Hakametsään 6843 katsojaa.

Sarjakärjessä oman paikkansa ottaneen Tapparan pistesaldo on maaottelutauolle lähdettäessä 35 eli 2,19 pistettä per peli. Saldo on todella kova, olkoonkin että runkosarja on vasta nuori.

Viime kaudella HIFK oli runkosarjan päätteeksi taulukon kärjessä 2,12 pisteen keskiarvolla. Kärpillä ykköspaikka irtosi keväällä 2015 keskimäärin 1,92 pisteen ottelutahdilla, keväällä 2014 oululaisten pistekeskiarvo oli 2,18.