Espoo United iski irtokiekoista ratkaisut

Espoo United tasoitti sunnuntai-iltana naisten finaalisarjassa otteluvoitot 1–1:een, kun se nujersi kotiareenallaan Tapiolassa Kärpät niukasti maalein 2–1 (1–1 , 1–0, 0–0).

Ottelun voittomaalin 2–1:een kävi survomassa puolustaja Tea Villilä toisessa erässä ajassa 37.55. Kotijoukkue sai suoran hyökkäyksen, Linda Välimäki ampui, ja Villilä siirsi sisään irtokiekon, joka putosi hänen ulottuvilleen Anni Keisalan torjunnasta.

–Selvä merkkausvirhe, Kärppien valmentaja Mira Kuisma harmitteli.

Myös ensimmäisen erän molemmat maalit olivat hyvin samantyylisiä. Irtokiekot kävivät iskemässä vuorollaan sisään EU:n Reetta Valkjärvi ajassa 5.45 1–0:aan ja paria minuuttia myöhemmin Kärppien Ella Välikangas 1–1:een.

"Kärppien vahvuuksiin kuuluvat pitkät hyökkäykset ja kiekon pitäminen. Tapiolan pienessä kaukalossa kotijoukkue eliminoi Kärppien suunnitelmat."

Kärpät piti Espoon maalivahtia Jenna Silvosta hikisenä 33 torjunnan verran. Tällä kertaa Silvoselle riitti voittoon peruspeli, sillä Kärppien hyökkäyksistä puuttui viimeinen silaus. Kiekko nimittäin pyöri monta kertaa maaliviivalla, mutta vieraista ei löytynyt riittävän ahnetta ratkaisijaa.

–Tämä oli hyvä taistelupeli, tappio harmittaa, mutta matka jatkuu, Kuisma muistutti.

Kärppien vahvuuksiin kuuluvat pitkät hyökkäykset ja kiekon pitäminen. Tapiolan pienessä kaukalossa kotijoukkue eliminoi Kärppien suunnitelmat.

–Oulun isossa kaukalossa pääsemme taas vahvuuksiemme ääreen. Mutta toisaalta puolustuspeli on kaiken a ja o. Puolustamalla niitä mestaruuksia voitetaan, Kuisma alleviivasi.

Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran Oulussa torstaina. Mestaruuspokaali on tyrkyllä jommalle kummalle ensimmäisen kerran Espoossa lauantaina. Mahdollinen viides ja lopullinen ratkaisuottelu on merkitty almanakkoihin sunnuntaiksi, ja paikkakunta on Oulu.