Eronen ampui, ja kiekko muutti suuntaa Hakanpäästä

Oliko tämä Kärppien kauden viimeinen kotiottelu Raksilassa? Toki seuran naiset ja juniorit tahkoavat vielä omia pudotuspelejään, mutta lippulaiva – miesten edustusjoukkue – on viittä vaille vajoamassa katastrofiin.

Mestaruus 2014 ja 2015 sekä liigapronssi 2016 ovat faktoja, jotka velvoittavat menestymään myös keväällä 2017.

Teemu Eronen ja HIFK löivät keskiviikkona Oulussa kapuloita rattaisiin. HIFK-hyökkääjän sinänsä vaarattoman oloinen laukaus jatkojalla B-pisteen kaaren tuntumasta ohitti Jussi Rynnäksen. 5000-päinen Raksila huokaisi ajassa 63.49 ja pettyi.

– Ajattelin, että voisi olla sauma, ja ammuin nopeasti. En nähnyt, muuttiko suuntaa, mutta hyvä, että upposi, Eronen kommentoi.

Maalivahti Jussi Rynnäs tiesi, miten ratkaisu syntyi.

– Näin, että kiekko muutti suuntaa Jani Hakanpään mailasta tai kädestä, ja vedosta tuli hankala. Muuten kuti olisi tullut suoraan syliin, Rynnäs kelasi.

HIFK johtaa ottelusarjaa nyt 1–0, ja seuraava kohtaaminen on heti torstaina Helsingissä.

– Varmaan aika saman tyyppinen ottelu on seuraavakin. Se tulee nopeasti, ja tarkkaa pelaamista on luvassa, Eronen aprikoi.

"Aloimme neppailla, menetimme kaikki kaksinkamppailut, ja kaiken kaikkiaan kiekollinen peli loppui."

Kärpät oli täydellisesti pelin päällä, kun Brock Trotter iski ylivoimalla pelin 3–2:een ajassa 30.19. Mutta mitä sen jälkeen tapahtui?

– Luulimme, että peli menee omalla painollaan eteenpäin, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen puhisi.

– Mutta se menikin niin, että aloimme neppailla, menetimme kaikki kaksinkamppailut, ja kaiken kaikkiaan kiekollinen peli loppui.

Miksi?

– Sen kun tietäisi, Suikkanen pyöritteli päätään.

Pettymyksen hetkellä kärppävalmentaja kuitenkin muisti huippu-urheilun ikitotuuden.

– Emme me tätä jää murehtimaan. Nyt mennään eteenpäin.

Suikkanen kiitteli joukkueen nelosketjua Sami Anttila – Miska Humaloja – Jari Sailio, joka loi jatkuvasti painetta HIFK:n puolustusalueelle. Anttila tasoitti ottelun 1–1:een, ja Humaloja vei kotijoukkueen 2–1:een.

"Johtajuudesta tämä homma ei jää kiinni. Joukkueessa on pelaajia, joilla on todella iso kärppäsydän."

Ottelu oli varsin viihdyttävä, sillä jo ensimmäisessä erässä maaliverkkoja heiluteltiin neljän maalin verran. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän HIFK otti kaukalossa hallintaa.

Kärpissä on johtajuutta yllin kyllin tyyliin Ilkka Mikkola, Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä, mutta näkyikö se ratkaisevilla hetkillä.

–Johtajuudesta tämä homma ei jää kiinni. Joukkueessa on pelaajia, joilla on todella iso kärppäsydän, Suikkanen alleviivasi.

 

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen näki jo kolmannessa erässä, miten ottelu päättyy.

– Kolmas erä oli meiltä vahva, ja ote jatkui jatkoerässä samalla tavalla, Törmänen kertasi.

Kukkonen iski puoli minuuttia ennen 60-minuuttista kiekon yläputkeen, joten ottelun kulku olisi voinut saada hyvin toisenlaisen lopun.