"Ei tämä ollut lähellekään parasta mahdollista KalPaa" – riitti silti Lukon kaatamiseen

Ei auttanut Lukkoa edes kannattajien ilmestyminen aamujäille. Raumalaisia ei voinut lauantaina moittia yrityksen puutteesta, mutta silti KalPa vei sarjapisteet maalein 2–3, nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa ja palasi sarjakakkoseksi.

Isoin yksittäinen tekijä kuopiolaisten voiton takana oli Eero Kilpeläisen maalivahtipeli. Hän venyi numeronsa mukaisesti 37 kertaa torjuntaan.

– Emme me niin kovin hyvin pelanneet. Voi olla, että jos vastus olisi ollut kovempi, olisimme jääneet kokonaan ilman pisteitä, KalPan Jaakko Rissanen arveli.

– Ei tämä ollut lähellekään parasta mahdollista KalPaa.

Raumalaisvinkkelistä katsottuna kamppailussa toistuivat tutut elementit. Lukko aloitti terävästi ja pääsi yrittämään avauserässäkin kolmesti maalintekoa ylivoimalla.

Keskimmäisen jäähyn jälkeen kuitenkin iski turma. Juuri Rissanen pääsi rangaistusaitiosta polkaisemaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi hän laittoi kiekon Antti Karjalaisen selän taakse.

Lukon yritys nitkahti hieman, kun Mikko Nuutinen pääsi toisessa erässä viemään kuopiolaiset kahden maalin johtoasemaan.

Vastaavasti raumalaiset saivat lisää virtaa, kun Atte Mäkisen viivakuti painui kolmannessa erässä KalPan verkkoon.

Joonas Lyytisen voittomaaliksi jäänyt osuma masensi taas raumalaisen kiekkoyhteisön hetkeksi, mutta lopussa Lukko kehitti jälleen hurjan kirin. Sen kirsikkana Ville Vahalahti ja Aleksi Saarela järjestelivät kavennusmaalin.

– Sitä samaa kaavaa nämä menevät. Meillä on pieniä maalintekovaikeuksia. Vastustaja rokottaa, ja sitten ollaan takaa-ajajia, Vahalahti kertasi.

– Meille on tullut henkilökohtaisia virheitä. Niistä on rokotettu kovalla kädellä. Liiankin kovalla.

Lukolle tappio oli kolmas peräkkäinen. Raumalaiset ovat voittaneet tällä kaudella vain yhden pelin varsinaisella peliajalla, ja sarjapisteitä on kasassa seitsemän.

– Tämä oli vähän samaa, mitä tämä on tähän mennessäkin ollut. Annamme turhia maaleja ja heräämme tuohon peliin vasta sitten, kun olemme jo tappioasemassa, toistaiseksi ilman tehopisteitä oleva Lukon hyökkääjä Sami Lähteenmäki summasi.

– Jos pelkästään yrityksen puutteesta olisi kiinni, meillä olisi varmasti enemmän pisteitä.