Corey Elkins ratkaisi HIFK:lle pitkän jatkoajan päätteeksi

Jenkkihyökkääjä Corey Elkins oli HIFK:n todellinen sankari neljännessä puolivälierässä. Hän teki niin ottelun ensimmäisen kuin sen päättäneen kolmannen maalin. HIFK:n 4-2 -voitto tasoitti taas ottelusarjan.

- Saimme hyvän hyökkäyksen ja pystyimme välttämään paitsion. Kun Teemu syötti minulle, niin onneksi sain hyvän laukauksen, hän sanoi voittomaalista, joka tuli, kun jatkoajan toista erää oli pelattu yli 12 minuuttia. Kokonaisaikaa oli kulunut 92.12.

Teemu Eronen löysi hyvin Elkinsin HIFK:n nopean hyökkäyksen päätteeksi.

- Meidän on oltava hereillä koko ajan. Jos hetkeksikin ”nukahtaa”, niin he tekevät maalin. Heillä on todella hyvä joukkue, sanoi HIFK:ssa jo pitkään viihtynyt Elkins, joka kuuluu ehdottomasti kärkihyökkääjiin. Hän on niin hyvä puolustuspäässä kuin tehokas hyökkäyksissä.

- Meidän on jatkettava tästä Turussa. Tämä oli meille hyvin tärkeä ottelu. Meidän piti tasoittaa sarja ja saada paine uudestaan heille. Olemme oppineet paljon Turun peleistä. Meidän on vain oltava valmiina koko ajan, hän jatkoi.

Jatkoajan ensimmäinen erä alkoi TPS:n ylivoimalla, kun Elkins sai kampituksesta kaksiminuuttisen heti ensimmäisellä minuutilla. Mutta TPS:n ylivoima oli samanlaista kuin koko ottelusarjan aikana: näyttävää, mutta tehotonta. Samanlainen tilanne oli jatkoajan toisessakin erässä. TPS sai jälleen ylivoiman, kun Joe Finley sai kakkosen. Mutta taaskaan TPS ei saanut tulosta.

Muuten HIFK oli hiukan terävämpi jatkoajan kummassakin erässä. Ne olivat samalaisia kuin ottelun alku. Siinä joukkue oli todella pessyt lähes täydellisesti kasvonsa murheellisen Turun vierailun jälkeen. Ensimmäistä erää se hallitsi melkein täydellisesti ja teki ensimmäisen maalin, kun vain runsaat kaksi minuuttia oli pelattu. Kovan ruuhkan takaa Elkins onnistui tekemään avausmaalin. Heti maalin jälkeen TPS otti aikalisän. Viesti lienee ollut: peli on jo alkanut.

Mutta kovin paljon hyötyä aikalisästä ei näyttänyt olevan, sillä HIFK dominoi peliä. Ensimmäiset kunnon tilanteensa TPS sai vasta ylivoimassa, kun puolet avauserästä oli pelattu. TPS:n ykköskenttä saikin aikaan niin hyviä tilanteita, että tasoitus oli todella lähellä.

Lähes heti maalin jälkeen Joonas Rask kuljetti läpi koko kentän ja teki keskeltä maalin, joka meni oikeastaan aika helposti muuten hienosti pelanneen Oskari Setäsen ohi.

Mutta vain lähes täydellisesti, sillä HIFK:n ylivoimapeli oli koko ajan heikkoa. TPS oli niin pahasti altavastaaja, että joutui rikkomaan koko ajan. Mutta ylivoimapelin ainoa hyöty HIFK:lle oli se, että aika kului kellosta.

Toisessa erässä tahti kuitenkin muuttui, kun HIFK unohti liikkeen, TPS pääsi pelaamaan omaa peliään, eikä jatkossa joutunut enää rikkomaan. Kavennus tuli, kun molemmilla joukkueilla oli yksi pelaaja jäähyaitioissa. TPS:n Patrik Virta sai maalin nimiinsä, mutta kiekon tuhri omiin HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen. Maali oli Virralle jo neljäs tämän kauden pudotuspeleissä.

Mutta jo on ylivoima suuri ongelma HIFK:lle, niin ei TPS:ään ole kovin tehokasta. HIFK tappoi erän ainoan alivoimansa. TPS:n ylivoimaprosentti on vain seitsemän hujakoilla, kun se pitäisi olla kymmenen prosenttiyksikköä korkeampi.

HIFK:n hyvässä taisteluilmeessä oli jälleen yksi suuri poikkeus. Juhamatti Aaltosen puolustuspeli on pitkään ollut vain muodollista, mutta oli samaa myös hänen hyökkäyspelinsä. On vain ihmeteltävä HIFK:n johtoa, kun häntä ei vielä ole jätetty kokoonpanon ulkopuolelle.

TPS olisi voinut tasoittaa jo toisessa erässä, mutta se jäi kolmanteen. Erässä maali olisi voinut tulla kumpaan päähän tahansa. Nyt sen ainoan teki Jerry Ahtola, joka TPS:n kovan myllytyksen jälkeen sai ujutettua kiekon tolpan ja Lankisen välistä sisään. Tämä merkitsi jatkoaikaa.