Bulmer: Tuli voitto, se on tärkeintä

Siitä piti tulla isojen ja pienten pelinumeroiden välinen taistelu: Ilveksen ykkösketjun Jerry D'Amigo (numero 91), Brett Bulmer (92) ja Tapio Laakso (71) vastaan Ässien kärkiketjun Charles Bertrand (3), Jarno Kärki (7) ja Ville Korhonen (11).

Kotijoukkueen D'Amigolle ja vierailijoiden Kärjelle kamppailu oli vasta kauden viides. D'Amigon saldona on eilisen 2–0-osuman jälkeen 1+1, Kärjen 2+1 on peräisin sarjan alkumetreiltä ennen loukkaantumista.

Ennen keskiviikkoiltaa Kärki oli ollut sivussa puolitoista kuukautta, ja myös kesä meni toipilaana leikkauksen jäljiltä. Sentteriksi istutetun Kärjen kelpo kiekkotuntumasta ei silti erottanut, että seitsemän viime kuukauden ajalta ottelutuntumaa oli vain viiden pelin verran. Luisteluterävyydessä sen sijaan oli ymmärrettävästi vielä tekemistä.

Parhaan tekopaikkansa Kärki sai päätösminuutilla Ässien hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Loistovireen löytänyt Hannu Toivonen venytti kuitenkin patjansa Kärjen napakan vedon eteen ja varmisti Ilvekselle 2–0 (1–0, 0–0, 1–0) kotivoiton. Kolme kotipistettä nostivat Ilveksen tasaisessa sarjassa jo sijalle neljä ja samalla sarjataulukossa Ässien yhdeksänneksi valahtaneen porilaisryhmän ohi.

Viime viikolla Suomeen lentänyt Bulmer pelasi ensimmäisen ottelunsa Ilveksessä. Peliaikaa irtosi runsaanlaisesti ykkösketjussa D'Amigon ja kapteeni Tapio Laakson rinnalla, mutta uroteot jäivät vielä odotuttamaan itseään.

Avauserän lopulla Bulmer pääsi pyrähtämään puolittain läpi, kun Hannu Toivosen pitkä syöttö tavoitti hyökkäyssinisen tuntumassa haistelleen kanadalaisen. Hienoa syöttöä seurasi huono laukaus.

Heti seuraavassa vaihdossa Markku Flinck huudatti harvalukuista yleisöä ohittamalla ässävahti Ari Ahosen. Niinpä ulkomaalaistulokkaan erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi kahden minuutin jäähy koukkaamisesta.

Toisen erän alkajaisiksi isokokoiselle rightin laiturille avautui kelpo tilaisuus takatolpalle, mutta haltuunotossa kosketus oli turhan kova. Illan edetessä keskenkuntoisuus alkoi erottua katsomon yläriveille asti. Niinpä vasta tulevat ottelut  osoittavat tarkemmin, millainen apu 17 NHL-ottelun nikkarista on loukkaantumisten runteleman tamperelaisjoukkueen ratkaisijaosastolle.

Bulmer itse oli tyytyväinen debyyttiinsä – ja varsinkin lopputulokseen.

– Tuli voitto, se on tärkeintä, kanadalainen virnisti.

– Ottelussa oli kova tempo. Pelasimme hyvän ja tasapainoisen ottelun, kuului tarkempi analyysi.

Kolmannen erän alkajaisiksi ex-Ilves Aleksi Mäkelä lennätti Bulmerin wanhan liiton lonkkataklauksella vaakalentoon. Bulmer etsiskeli mailaansa, Mäkelä nappasi kiekon itselleen.

Seuraavassa vaihdossa Laakson ja D'Amigo loihtivat tekopaikan, mutta Bulmer ei saanut reboundista lapaansa kimmonnutta kiekkoa oikeaan osoitteeseen. Kolmikon seuraavassa vaihdossa Laakso vapautti D'Amigon läpiajoon. Räväkkä rannelaukaus painui porilaisverkkoon Ahosen kilpikäden puolelta. 

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli tyytyväinen uuden ulkomaalaisen panokseen.

– Bulmer tuli hyvin sisään. Iso, ulottuva kaveri, näkee että on pelaava tyyppi, vaikka ei hyökkäyspäässä saanutkaan tulosta aikaiseksi.

Ilves-luotsi uskoo uusista ulkomaalaisista irtoavan paljon ilonaiheita talven edetessä.

– Tykkään siitä, että on hyvä pelipää. Se helpottaa paljon. Fyysinen takamatka ja pelituntuman puute on kuitenkin helpompi kuroa kiinni. D'Amigo ja Bulmer ovat hyvin saman tyyppisiä smartteja kavereita. He vastaavatkin samalla lailla, näkee että ovat käyneet saman vaativan koulun Pohjois-Amerikassa, Kivi puntaroi.

Pontevista väläytyksistä huolimatta Ässien maalinteon tuskaisuus ei näytä kadonneen maajoukkuetauolla mihinkään. Neljän peräkkäisen tappio-ottelun saldona kaksi vaivaista tehtyä maalia.
Vielä laihempi kertymä on Hakametsästä. Pata pistäytyi Tampereella nyt toistamiseen. Ilvestä vastaan tulostaululle jäi yhtä pyöreä nolla kuin sarja-avauksessa mestari-Tapparaa vastaan.

Ei ihme, että Ässien pukukoppi pysyi ottelun päätyttyä lähes vartin suljettuna.