Avauserän nukkuminen maksoi Pelicansille pisteen

Pelicans-KooKoo 4-3 ja.

1. erä: KooKoo jatkoi samaa hurjaa menoaan kuin kauden avanneissa SaiPa-otteluissa. Puolustaja Emil Kristensen avasi maalitilinsä komealla rannelaukauksella ylänurkkaan, kun Toni Kähkönen tarjoili tanskalaiselle erittäin epäitsekkäästi vetopaikasta syötön aloituspisteelle. Miikka Pitkänen laukoi myös pölyjä Pelicansin verkon ylänurkasta Mikko Kousan harhasyötön jälkeen. Kun vielä Toni Hyvärinen sai maalin nimiinsä isäntien puolustaja Juha Leimun keilattua kiekon maalinedustalta maaliviivan yli, oli Pelicansin aika vaihtaa maalille Joona Voutilaisen tilanne Janne Juvonen. KooKoon kolmannessa maalissa ajassa 13.36 nähtiin erikoinen episodi. Tuomaristo oli jo hyväksynyt maalin jäällä ja videotarkastuksessakin, mutta kotijoukkue halusi vielä haastaa maalitilanteen. Tuomaristo voi kysyä videotuomarilta vain maalinteossa tapahtuneista virheitä kuten potkusta tai korkeasta mailasta. Haastaa puolestaan saa vain maalivahdin häirinnän, jota päätuomarit eivät saa videotuomarilta tiedustella kuin haaston tultua.

Viime kauden KalPan finaalijoukkueessa paljon nelosketjussa pelannut Miikka Pitkänen (vas.) on aloittanut KooKoon ykkössentterinä tehopistein 2+2. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

2. erä: Pelicans sai käännettyä peliä oman käsikirjoituksensa suuntaan, mutta kavennukset jäivät vielä puolustaja Casimir Jürgensin liigauransa avausmaaliin erän alkuhetkillä. Toisessa erässä hallissa alettiin kuitenkin päästä liigavauhtiin. Avauserässä KooKoon apuvalmentaja Simo Mälkiä esiteltiin videotaululla päävalmentaja Tuomas Tuokkolana. Kotijoukkueen erätaukohaastattelussa Miska Siikonen oli puolestaan Siitonen.

3. erä: Tunnelma hallissa sähköistyi isäntien Hannes Björnisen kavennettua lukemiksi 2-3 päätöserän puolivälissä. Sitä ennen KooKoon Eero Savilahti ehti hukata rangaistuslaukauksen, jonka sai Mikko Kousan koukattua hänet läpiajossa. Päinvastoin kuin Savilahti, Pelicansin Iikka Kangasniemi onnistui rangaistuslaukauksessaan 53. minuutilla tultuaan läpiajossa Jyri Niemen sormille huitomaksi.

Jatkoaika: Kamppailu päättyi isäntien puolustaja Jordan Rowlayn voittomaaliin ajassa 61.41 jättäen KooKoolle viemiseksi Kymenlaaksoon vain yhden pisteen.

Ratkaisu: Pelicans oli unessa vain avauserän, lahtelaisyleisö kaksi heräten kannustamaan vasta päätöserässä maalin tappiotilanteessa. Janne Juvonen tuli luukulle ajassa 13.36 ja piti maalinsa koskemattomana. Se riitti kahteen pisteeseen. Pelin vanhetessa KooKoo passivoitui ja panikoi.

OHO: Lahteen saapui illaksi liki kesäinen keli, joten jääurheilu kiinnosti noin 3000 katsojaa.