Ässät tyytyväinen runkosarjaan, pettynyt loppuratkaisuun - TPS-tappio pudotti kuuden joukosta

Ässät joutui luopumaan suorasta puolivälieräpaikasta Turkuhallin maanantai-illassa.

Patapaidat tempaisivat paratiisin ovet selälleen toisessa erässä, kun sinnikäs vierailija nousi kolmessa minuutissa kahden maalin tappioasemasta 2–2-tilanteeseen. Ilmapallo kuitenkin tyhjeni lähes yhtä nopeasti kun täyttyikin, kun Tomi Kallio ampui TPS:n 3–2-johtoon vielä ennen toista erätaukoa.

–Tietty kontrolli pelistämme puuttuu. Nousu kahden maalin takaa oli hieno, mutta yksi takaisku aiheutti taas notkahduksen, sadatteli päävalmentaja Jyrki Aho.

–Pelimme ei ole vapautunutta. Vähän väkinäistä pelaamista. Energia loppui 2–3-maaliin. Se on hyvä opin paikka meille. Paine näkyi pelaamisessamme viime kierroksilla ja näkyi tänäänkin.

Puolivälieräjuna jätti Ässät Artukaisten seisakkeelle viimeistään kolmannessa erässä. Kallion illan toinen osuma vei TPS:n kahden maalin johtoon ajassa 46.55, ja kun samaan aikaan Pelicans nousi tappioasemasta johtoon Mikkelissä, Ässät joutui luopumaan kuudennesta sijastaan. Lopussa porilaisten ainoa toivo oli tehdä kolme maalia pikatahtia.

–Mikkelin pelin seuranta jätettiin valmentajien hoidettavaksi, mutta kun maalivahti otettiin pois (ajassa 56.24, toim. huom.), oli aika helppo päätellä, että maaleja tarvitaan, kertasi Ässien kapteeni Matti Kuparinen.

Tunnelmat Ässä-leirissä olivat runkosarjan päätteeksi kaksijakoiset. Tavoitteet täyttyivät tiettyyn pisteeseen asti, mutta enemmänkin oli tarjolla.

–Seuran asettama tavoite oli paikka kahdeksan joukossa. Sen saavuttamiseen pitää olla tyytyväinen. Joukkueen kanssa tavoittelimme kuitenkin 93 pistettä, ja se jäi nyt saamatta. Isossa kuvassa pitää silti olla tyytyväinen, puntaroi Aho.

–Annan runkosarjasta meille ihan hyvän arvosanan. Lähtökohdat olivat ne, että meillä oli uusi joukkue ja uusi valmentaja. Siltä pohjalta rakentaminen ottaa aina aikansa, Kuparinen pyöritteli.

–Mutta nälkä tietenkin kasvaa syödessä, vaikka kaikissa ennakoissa olimmekin seitsemättä sijaa alempana. Kuudes sija oli otettavissa ja kaikki oli omissa käsissä. Puolivälieräpaikan nappaamiseen oli kuitenkin 60 peliä aikaa, joten ei auta kuin katsoa eteenpäin, kapteeni summasi.

Seitsemäs sija tietää sitä, että Ässät kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ilveksen. Tamperelaiset ovat saaneet kovan hengen päälle niin kentällä, katsomossa kuin seurayhteisössä. Edessä onkin kahden erittäin työteliään joukkueen kohtaaminen, johon lisäväriä tuo se, että Ilvestä valmentaa Ässien mestariluotsi Karri Kivi.

–Ilves on vauhdikas, hyvä joukkue. Pelasimme heitä vastaan todella tasaisia pelejä. Tietty kärsivällisyys ja taistelu tulevat olemaan avainasemassa, luonnehti Kuparinen.

–Meidän on parannettava hyökkäyspeliämme ja saada pyöritettyä peliä enemmän vastustajan päässä. Myös kummallakin maalinedustalla on vielä iso työsarka edessä. Ehkä olemme viime aikoina miettineet paljon tulosta ja sarjatilannetta, ja se on syönyt pelistä vapautuneisuutta ja rentoutta. Emme ole uskaltaneet vain antaa mennä, Kuparinen arveli.