Ässät nousi lopussa tasoihin - kaksi pistettä voittomaalikisasta Poriin

Kristian Kuusela sai huokaista helpotuksesta, kauden avausmaali tuli tehtyä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässät-Tappara 3-2 vl. (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

1. erä: Ässät oli niskan päällä ensimmäiset viisi minuuttia, mutta pikku hiljaa Tappara otti haltuunsa pelillistä valtikkaa. Erän paras paikka aukesi entiselle ässälle Niko Ojamäelle, joka kiskaisi kiekon porilaismaalin tolppaan. Patapaidoista paras tontti oli puolustaja Niko Peltolalla, joka pääsi lähietäisyydeltä kokeilemaan viimeistelyä. Tamperelaisten maalivahti Dominik Hrachovina otti kuitenkin hallitun ja laadukkaan hanskatorjunnan Peltolan viimeistely-yrityksestä. Huippupaikkojen lisäksi Tomas Zaborskyllä oli laatupaikka, mutta tämän Ässien Henri Kiviaho torjui hyvin.

2. erä: Avausmaali nähtiin ajassa 31:15, kun vierasjoukkueen Tyler Redenbach pääsi tuikkaamaan pelivälineen lähietäisyydeltä verkon perukoille. Ässät hävisi tilanteessa maalineduskamppailun pahasti. Ässien tasoitus tuli vain minuutti ennen erän päätöstä, kun pirteästi esiintynyt nelosketju sai palkinnon työstään. Mikael Saha pääsi tuikkaamaan takatolpalta kiekon verkkoon Matias Varttisen hyvästä esityöstä.

Muuten erässä mentiin tasaisissa merkeissä. Molemmilla oli tilanteensa latoa lisämaaleja, mutta laukausten laadussa oli paljon parantamisen varaa. Maalivahdit olivat erässä kentän parhaimmistoa. Ässät oli ehkä lievästi edellä, mutta mammuttimaisista eroista ei voi puhua.

3. erä: Päätöserän alussa Tappara oli niskan päällä. Joukkue pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta ei pakkopelissään onnistunut. Heti sen päättymisen jälkeen Otto Mäkinen pääsi yrittämään viimeistelyä aivan maalin edestä. Laukaus meni yli maalin.

Tappara jatkoi erässä hallintaansa, ja se palkittiin Kristian Kuuselan osuessa. Esityön osumaan teki Ässien Niko Peltola, joka menetti kiekon omalla alueella suoraan Kuuselalle. Tämän ansiosta Kuusela pääsi tekemään kauden ensimmäisen maalinsa maalin edestä.

Kaikki näytti olevan ohi, kun Jesperi Kotkaniemi otti kaksiminuuttisen puolitoista minuuttia ennen loppua ja Ässät joutui alivoimalle. Ässät onnistui kuitenkin tasoituksessa pelatessaan ilman maalivahtia. Osuman laukoi kymmenen sekuntia ennen loppua puolustaja Maksim Matuskin.

Jatkoaika ja rankkarit: Ässät pääsi jatkoajalla kokeilemaan viimeistelyä kahden minuutin ylivoimallaan. Marco Insam laukoi siinä ylärimaan, mutta osumaa ei syntynyt. Muut tilanteet ryösti Hrachovina. Tappara sai puolestaan ylivoiman 33 sekuntia ennen loppua, mutta ei tullut osumaa siitäkään.

Rankkareissa mentiin pitkään ilman onnistumista. Vasta kahdeksannella kierroksella tuli osuma, kun Matushkin onnistui. Tai ainakin tavallaan, sillä maali hyväksyttiin, koska Hrachovina heitti mailansa kiekon eteen, estäen sillä maalin synnyn.