Ässät jatkoi kuudennen sijan metsästystä kaatamalla KalPan, Bernard voiton suurin takuumies - katso video

Ässät tulee taistelemaan tälllä kaudella loppuun asti runkosarjan kuudennesta sijasta ja suorasta puolivälieräpaikasta. Keskiviikkona joukkueen niskassa oli ainakin lievä pakkovoiton paino, mutta sen patapaidat kestivät. Toisena sarjassa oleva KalPa oli niukasti Ässiä huonompi. Peli päättyi 2-1 (1-0, 1-0, 0-1). Maaleista vastasivat Niko Ojamäki, Jarno Kärki ja Janne Keränen.

- Kuuden sakkiin koko joukkue haluaa päästä. Tämä peli meidän piti ilman muuta voittaa, että tuo tavoite pysyy elossa. Paransimme pelaamistamme viime viikosta varsinkin oman maalin edustalla. Kaiken kaikkiaan kova taistelupeli, missä ilmaiseksi ei saanut mitään, Ässien maalilla mukavat 34 kiekkoa pysäyttänyt Andreas Bernard kiteytti.

KalPa laukoi joukkueista enemmän, mutta vedot lähtivät usein suhteellisen kaukaa. Ässät puolestaan keskittyi iskemään vastahyökkäyksillä, ja vähistä laukauksista iso osa tuli lähietäisyydeltä. Eero Kilpeläiselle koppeja kasautui väännössä vain 14.

- Lähdimme rohkealla tavalla pelaamaan, ja laitettiin alussa poikkeuksellisen paljon kroppaa likoon. Ässät oli kuitenkin viisas joukkue, ja ansaitsi siksi voittonsa. Olen ylpeä siitä, että taistelimme loppuun asti, emmekä missään vaiheessa luovuttaneet, KalPan valmentaja Pekka Virta pohti.

Ässillä on nyt jäljellä kaksi peliä runkosarjassa. Joukkue nousi jälleen kuudenneksi, mutta ero Pelicansiin on vain kaksi pistettä, ja lahtelaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

- Ei näitä asioita kannata liikaa spekuloida. Pari peliä tässä on jäljellä, minkä jälkeen nähdään lopullisesti missä kohtaa taulukkoa olemme. Tyytyväinen olen silti pisteisiin. Isoja onnistumisia myös kakkosketjullemme kahden tehdyn maalin muodossa. He jaksoivat painaa lujaa töitä, mistä seurauksena tuli sitten isoja palkintoja, Aho näki.

Yleisö oli myös huomannut pelin tärkeyden, sillä keskiviikon taistoa oli seuraamassa 5177 katsojaa, mikä on Porissa arkipelille erittäin hyvä määrä.